Schoonmaakmiddelen die in geen elk huis kunnen ontbreken

Het schoonmaken van je huis is iets wat erbij hoort als je ouder wordt. De een vindt het leuk en de ander doet het liever niet, maar er is geen ontkomen aan. Je wil namelijk wel een schoon huis, toch? Sommige schoonmaakmiddelen en andere schoonmaak materialen kunnen niet ontbreken als je het huis goed wil schoonmaken. Benieuwd welke? Lees dan snel verder.

Schoonmaakmiddelen

Er zijn een aantal schoonmaakmiddelen die gewoon echt onmisbaar zijn. Voor de afwas is afwasmiddel handig, en als je het met een vaatwasser doet heb je vaatwastabletten nodig. Verder is allesreiniger een handige, maar je wil niet alles schoon moeten maken met allesreiniger. Ondanks dat de naam doet denken dat het wel kan, er zijn dingen waar je beter wat anders voor kunt halen. Zo is bijvoorbeeld glasreiniger, schoonmaakazijn, vloerreiniger, spiritus, chloor, ontvetter, soda, toiletreiniger en ontkalkers ook erg belangrijk. Vergeet ook je verschillende soorten wasmiddelen niet. Je kan zo elke verschillende soort materiaal goed schoon maken.

Schoonmaak materialen

Om te beginnen met schoonmaken, ben je er nog niet met alleen het schoonmaakmiddel. Vergeet niet om bijvoorbeeld schuursponsjes, stofdoeken, een grotere zachte spons en microvezeldoekjes in huis te halen. Ook een vloerwisser, bezem (zowel hard als zacht), dweil, stofzuiger met benodigdheden en een veger en blik zijn onmisbaar. En wat dacht je van een zeem en raamwisser voor de ramen? Als laatste zijn een afwasborstel, emmer en handschoenen nog handig. Wat minder mensen hebben maar wel handig is, zijn staalwol sponsjes. Die zijn erg handig voor wanneer er bijvoorbeeld een pan erg is aangebrand of als je roest ergens weg wil halen. Sponsjes van staalwol komen dan goed van pas.

Een paar tips

Heb je een paar schoonmaaktips nodig? Een eerste, belangrijke tip is dat je altijd voorzichtig moet zijn met schoonmaakmiddelen. Zo kun je bijvoorbeeld niet alles zomaar op je handen krijgen, dit kan bij sommige middelen erg schadelijk zijn. Wees ook voorzichtig met het mengen van verschillende soorten schoonmaakmiddel. Niet alles reageert goed op elkaar en er kan een vervelende reactie ontstaan. Houd schoonmaakmiddelen ook altijd uit de buurt van kinderen. Je wil niet dat er een klein kind een slok allesreiniger neemt, bijvoorbeeld. Zet de producten daarom hoog in een kast of op een plank, of stop ze weg in een afgesloten bak. Neem altijd het zekere voor het onzekere en voorkom dat er iets mis gaat.

Comments are closed.