Sensorlampen voor binnen: handig en goedkoop

De meeste mensen hebben standaard lampen in huis, ofwel lampen die je in- en uit moet schakelen met een schakelaar. Deze lampen werken prima, maar de sensorverlichting voor binnen werkt nog beter. Sensorlampen zijn niet alleen praktischer dan een gewone lamp met schakelaar, maar zijn bovendien goedkoper. Waarom dit precies het geval is, lees je op deze pagina.

Het praktische voordeel van sensorverlichting

Heb jij regelmatig moeite om de lichtknop te vinden als je na een lange dag werken thuiskomt in het donker? Dan heb je hier geen last meer van als je sensorverlichting koopt. Deze verlichting schakel je namelijk niet in met een gewone schakelaar, maar simpelweg door de ruimte binnen te komen. Detecteert de sensor van de lamp beweging, dan gaat de lamp vanzelf aan. En omdat je zelf kiest wat de reikwijdte van de sensor moet zijn, bepaal je zelf wanneer de lamp precies ingeschakeld moet worden.

Veel mensen kennen het principe van sensorverlichting wel voor hun buitenruimte, maar weten niet dat deze lampen ook voor binnen beschikbaar zijn. Handig voor in de hal waar je jouw woning binnenkomt, maar ook bijvoorbeeld in het toilet.

Geld besparen met sensorverlichting

Daarnaast zijn sensorlampen goedkoper dan standaard lampen. Niet per se in de aanschaf, maar wel op het gebied van de energiekosten. Waar je gewone lampen vaak onnodig lang aan laat staan, is dit bij sensorverlichting namelijk niet het geval. Is er niemand meer in de ruimte en wordt er geen beweging meer gedetecteerd door de sensor, dan gaat de lamp vanzelf uit. Komt er iemand binnen, dan gaat de lamp weer aan.

Door de sensor van de verlichting, gaat de verlichting alleen aan als dit nodig is. Dit betekent dat je niet onnodig veel energie hoeft te gebruiken door bepaalde lampen altijd aan te laten staan, maar enkel de stroom gebruikt die je echt nodig hebt.

Comments are closed.