Skimmers

Een skimmer zorgt er voor dat al het drijvende vuil zoals pollen, bladeren maar ook visvoerresten niet op het wateroppervlak blijven ronddrijven, of erger nog: naar de bodem zakken. Bladeren die naar de bodem zakken gaan uiteindelijk rotten. Bij dit rottingsproces komen er gassen vrij die gevaarlijk kunnen zijn voor zowel de vissen als waterplanten in de vijver. Een skimmer draagt dus met zekerheid bij aan een goede waterkwaliteit. Vooral bij de wisseling van jaargetijden van zomer naar herfst en van herfst naar winter, zullen er gegarandeerd bladeren in je vijver terechtkomen.

Hoe werkt een skimmer?

Ondanks dat er veschillende soorten skimmers zijn, hebben ze een gelijk doel en een gelijke werking. De aanzuigende kracht van je vijverpomp wordt gebruikt voor de skimmer en het vuil wordt afgevangen in een korf of container zodat het je bestaande filter- en pompsysteem niet overbelast. Met regelmaat leeg je de korf of container. Zo blijft het wateroppervlak vrij van drijvend vuil en zo voorkom je dat rottende bladeren op de bodem van je vijver de waterkwaliteit nadelig beïnvloeden. Kortom, een goede skimmer is onmisbaar.

Soorten skimmers

Er bestaan verschillende types skimmers. Drijfskimmers drijven letterlijk op het wateroppervlak. Wandskimmers worden aan de kant van een vijver geinstalleerd. De meeste wandskimmers worden direct bij de aanleg van de vijver ingebouwd. De meest voorkomende zijn de staande en de drijvenskimmers. Deze kunnen vrij eenvoudig worden toegevoegd aan een reeds bestaande vijver. OASE biedt een keur aan skimmers. Welke vooral opvalt is de OASE Skimmer 250. Dit is een professionele skimmer die geschikt is voor grote vijvers. De professionele OASE skimmer 250 heeft een eigen ingebouwde pomp. Door het gebruik van RVS als materiaal en een vuilopvangkorf van maar liefst 27 liter is een lange levensduur gegarandeerd. Ook voor kleinere vijvers heeft OASE skimmers in allerhande soorten en maten in het assortiment.

Comments are closed.