Smartwater een succes tegen inbraken

Inbrekers kunnen hun geluk niet op als de vakantieperiode aanbreekt. Het is dé ideale inbreek- of insluipperiode, omdat mensen ramen en deuren open laten staan of op vakantie zijn. Dieven hebben binnen no-time door of je een tijd weg bent of dat je inbraakbeveiliging onvoldoende is.

Word niet te nonchalant

Als inbrekers toeslaan ben je wel even zoet met al het geregel om maar niet te praten over het gevoel van onveiligheid en spullen die wellicht zijn weggehaald die emotionele waarde hebben. Daarom geldt het oude gezegde: voorkomen is beter dan genezen. Wees altijd op je hoede en wordt niet te nonchalant. Ook jou kan het overkomen. Houd altijd de ramen gewoon dicht, of je nu thuis bent of niet. Een goede inbraakbeveiliging is een combinatie van de instelling en het gedrag van bewoners en de middelen, zoals degelijke sloten en een deurdranger, die ze gebruiken om inbrekers buiten de deur te houden.

Smartwater

In 2012 is er een proef geweest van de politie met Smartwater. Dit hebben ze getest in twee wijken, Bloemhof en Schiebroek. Smartwater is vloeibaar en dien je aan te brengen op je waardevolle items. Als er bij je wordt ingebroken dan is de politie in staat om met een speciale lamp de code van het Smartwater lezen om het item weer bij de gedupeerde terug te brengen. Smartwater is vooral bedoeld ter inbraakpreventie. In de twee wijken zijn er Smartwaterstickers uitgedeeld die op de achterdeur en de voordeur geplakt konden worden. Dit geldt als waarschuwing voor inbrekers met succes: het inbraakcijfer in de twee wijken is met maar liefst 25 procent afgenomen.

Politie bellen

De politie moedigt mensen daarnaast ook aan om sneller de het alarmnummer 112 van de politie te bellen. Mensen zijn soms nog wat weerhoudend om dit nummer te draaien, maar de politie arresteert de meeste inbrekers op heterdaad. Dus wanneer men verdachte geluiden bij de buren hoort die net op vakantie zijn, schroom niet om het alarmnummer te bellen!

Comments are closed.