Stalen binnendeuren van kwaliteit

Open Pinterest, scroll door Instagram of sla een woonblad open en je ziet ze. Stalen binnendeuren in allerlei varianten; schuifdeuren, taatsdeuren of gewoon openslaand. Een stalen deur heeft altijd iets unieks. De meeste leveranciers bieden maatwerk, anderen hebben standaard modellen. Standaard maten zijn relatief goedkoper en toepasbaar indien u een nieuwe woning gaat bouwen. U moet dan niet gehecht zijn aan een specifieke glasverdeling, deurkruk of unieke kleur. Deze worden vaak zwart aangeboden met standaard beslag.

Alles veranderd natuurlijk bij een stalen deur op maat. Staal is een veelzijdig materiaal waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. Indien het profiel sterk genoeg kan iedere gewenste indeling toegepast worden. De stijfheid van de profielen bepaald de slankheid van het aanzicht en de kwaliteit van stalen binnendeur.

Een kozijn van staal bezit over het algemeen een hoger prijskaartje dan een kozijn van hout of aluminium. Daarnaast verschillen de prijzen binnen de stalen kozijnen markt. Daarom is het lastig om de juiste prijs/kwaliteit verhouding te vinden.

Staal is een duurzaam product. Stalen deuren kunnen zo worden gemaakt dat ze je overleven. Let daarbij op de volgende aandachtspunten;

  1. Kies altijd voor een massief profiel. Een massief profiel biedt de meeste stijfheid en kan daardoor zeer slank worden uitgevoerd. Een alternatief hierop is een profiel opgebouwd uit gevouwen plaatstaal. Deze moet vaak worden toegepast met een breder aanzicht om de juiste sterkte te garanderen. Bezit deze toch een aanzichtbreedte van 30mm dan is het wachten op problemen naar mate de deur veelzijdig wordt gebruikt.
  2. Belangrijk is dat er gelaagd glas wordt toegepast. Zowel voor de veiligheid als voor de stijfheid van de deur. Voor een binnendeur is een glasopbouw van 44.2 een kwaliteitsopbouw. Dit betekent twee ruiten van 4mm waartussen 2 veiligheidsfolie ’s zijn toegepast. Een tik met de stofzuiger of andere kleine vergrijpen zullen dan geen schade opleveren.
  3. Zorg dat bij openslaande deuren altijd gebruik wordt gemaakt van aangelaste paumelles. De welbekende opschroefscharnieren zullen het goed doen bij een houten deur, maar zullen niet het gewicht dragen van een stalen deur. Bovendien geven deze aanlaspaumelles de passende industriële uitstraling.
  4. Als laatste wil ik meegeven om te letten op het sluitmechanisme. Een rolslot kan bij de eerste beste tochtstroom uit de sluiting springen met als gevolg een klapperende deur. Het gewicht speelt hierbij ook een rol. Stalen binnendeuren sluiten doorgaans het best met een magneetsluiting of een dagschoot met toebehorende beslag.

Stalen binnendeuren worden op iedere straathoek gemaakt, tegen elke prijs. Kwaliteit brengt het verschil in uitstraling en duurzaamheid. Een stalen deur zal dienen als blikvanger van je woning, geef het de aandacht die het verdient.

Comments are closed.