Tips bij de aanleg van een tuin

Veel mensen hechten waarde aan het hebben van een mooie tuin. Het is immers een plek waar je in de zomer veel tijd doorbrengt. Om te kunnen genieten van de tuin is het van belang dat het aanleggen van de tuin goed verloopt. Als de tuin uiteindelijk niet voldoet aan de wensen zal dit altijd een doorn in het oog blijven. Een tuinaanleg is daarom iets waar goed over nagedacht moet worden. De volgende tips zorgen ervoor dat jij uiteindelijk geen spijt krijgt van de beslissingen die er gemaakt zijn bij de aanleg van de tuin.

Kies terrastegels van kwaliteit

Het is belangrijk om goede terrastegels aan te schaffen. Dit wil niet meteen zeggen dat de tegels ook duur moeten zijn. Het kan ook zomaar dat je bij iemand thuis oude tegels voor weinig geld op kan komen halen. Je moet jezelf dan echter wel verdiepen in de soorten terrastegels. Je moet namelijk kunnen herkennen welke tegels van goede kwaliteit zijn en welke niet. Waarschijnlijk zit je in de zomer vaak op het terras en daarom moeten hier natuurlijk goede tegels liggen.

Goede terrastegels voldoen aan een aantal eisen. Ze zijn van beton of natuursteen, ze zijn niet glad als ze nat zijn en ze zijn minimaal vijf centimeter dik. Het is aan te raden om je terras aan te laten leggen door iemand die hier verstand van heeft. Behalve als je zelf stratenmaker bent is het niet aan te raden om de tegels er zelf in te leggen. Er komt namelijk meer kijken dan je denkt bij het aanleggen van een terras. Het is zwaar werk, het is belangrijk dat de tegels goed recht liggen en er moet rekening worden gehouden met de afwatering. Ook moet ervoor gezorgd worden dat het terras niet gaat verzakken na verloop van tijd.

Door meer ruimte tussen de tegels te laten kan je er ook  nog voor kiezen om boomschors er tussen te leggen.

Buitenkraan

Als je de tuin makkelijk wilt kunnen onderhouden is het zeker aan te raden om een buitenkraan aan te leggen. Dit is natuurlijk het makkelijkst te doen tijdens de aanleg van de tuin aangezien er op dit moment toch al volop gewerkt wordt in de tuin. Denk bij het aanleggen van een buitenkraan goed na over een handige plek voor de kraan. Een buitenkraan is ideaal bij het watergeven van de planten in tuin. Zeker bij grotere tuinen met veel planten en bloemen ga je er spijt van krijgen als je geen buitenkraan hebt aangelegd.

Het aantal planten in je tuin

Er is een gouden regel wat betreft het aantal planten in de tuin. Dit is de 80/20 regel: 80% basisbeplanting en 20% accenten zoals bloeiers en verwisselbare planten. Als je meer planten gaat plaatsen die maar een jaar meegaan dan kost het bijhouden van de tuin enorm veel tijd aangezien je deze planten ieder jaar moet vervangen.

Dit zijn drie belangrijke tips, maar het belangrijkste bij de aanleg van een tuin is om over alles wat je doet goed na te denken. Begin hier al mee voor de aanleg van de tuin. Bedenk goed wat je wel en niet wil en zorg er ook voor dat je tijdens de aanleg goed blijft nadenken over de inrichting van de tuin. Dit is namelijk het laatste moment waarop nog relatief makkelijk aanpassingen gedaan kunnen worden.

Comments are closed.