Tips voor het plaatsen van een inloopdouche

Een inloopdouche wordt steeds vaker geplaatst in badkamers, zowel bij renovaties als in nieuwbouw. Het is praktisch, ruimtelijk en je kunt zelf de afmetingen bepalen. Waar moet je rekening mee houden bij het plaatsen van een inloopdouche?

Techniek
Qua techniek moet je rekening houden dat het hoogste punt van de afvoerbuis onder het vloerniveau ligt. Bij renovaties kan het plaatsen van een inloopdouche daardoor soms een creatieve oplossing nodig hebben. Het plaatsen van een waterdichte inloopdouche is moeilijker dan het plaatsen van een douchecabine.

Voordelen inloopdouche
De voordelen van een inloopdouche zijn dat je de afmetingen zelf kunt bepalen, dat het er mooi uit ziet, het is relatief goedkoop als je deze zelf plaatst, er is geen verschil in warmte bij het uitstappen en mensen die slecht ter been zijn kunnen zonder problemen douchen.

Nadelen inloopdouche
De nadelen zijn dat gladde tegels gevaarlijk kunnen zijn en dat er meer kans is op water in de badkamer doordat er onvoldoende water afdracht is. Ook is er meer kans op waterdoorsijpeling en dit is lastig op te lossen.

Prijs
De prijs van een inloopdouche is afhankelijk van de gekozen materialen en de werkuren die er in zitten. Als je de inloopdouche zelf plaatst is dit meestal goedkoper dan het plaatsen van een douchecabine. Als je dit laat doen is het vaak lastiger dan het plaatsen van een douchecabine waardoor de prijs snel op kan lopen.

Je kunt ervoor kiezen om een douchebak in de vloer in te bouwen, op die manier ben je zeker van de waterdichtheid. Ook kun je kiezen voor een volledig betegelde inloopdouche met een geul voor de afwatering. Om comfortabel te kunnen douchen wordt er geadviseerd om een minimale inloop van 110 centimeter te hebben. Als je een inloopdouche zonder deuren wil plaatsen moet je rekenen op minimaal 180 centimeter.

Comments are closed.