Veel gemaakte fouten bij tuinaanleg

Wanneer je een wat ouder huis hebt is de kans erg groot dat je een flinke tuin hebt. Maar niet iedere tuin is hetzelfde. Qua inrichting heeft iedereen namelijk een andere smaak. De een wil een grote grasmat, terwijl de ander liever de gehele tuin betegeld ziet. Hier zit dan ook het verschil tussen een sfeervolle tuin en een grauwe tuin. Maar wat moet je nu absoluut niet doen?

Alles uitbesteden aan een hovenier

Veelal wordt een hovenier in de arm genomen om de tuin aan te laten leggen. De een laat de inrichting van de tuin volledig in handen van de hovenier, terwijl de ander alles zelf doet. Wanneer je geen tijd hebt of niet weet hoe je een vijver aan moet leggen is het verstandig om een hovenier aan te nemen. Wel is het verstandig om zelf keuzes te maken tijdens het ontwerp. Een hovenier heeft namelijk al gauw een beeld bij de tuin, maar niet in alle gevallen wordt er rekening gehouden met de wensen van de klant. Daarom is het erg belangrijk om nauw in contact te blijven met de hovenier. Geef direct je eisen en wensen aan. Wil je een terras of zon gedeelte, geef dit dan aan. Zou je een grote kooikarper vijver willen of juist een speelhuisje voor de kids? Maar ook qua onderhoud en plantkeuze moet er goed overlegd worden. Ben je iemand die graag dagen lang bezig is in de tuin of is een uurtje per week al te veel gevraagd? Tegenwoordig willen steeds meer mensen een onderhoudsvriendelijke tuin en weten hoveniers precies wat zij moeten doen bij deze vraag.

Te grote bomen in de tuin

Bomen zijn mooi en zorgen voor een stukje afscherming van de buitenwereld. Toch moet je hier mee uitkijken. Bomen krijgen doorgaans flinke wortels. Bij bepaalde soorten worden deze zelfs zo groot en vijandig dat de riolering of bestrating er onder gaat lijden. De bestrating komt omhoog of de riolering barst. Geen fijne gedachte toch? Informeer altijd goed voordat je bomen plaatst naar de groeisnelheid van wortels om problemen te voorkomen.

Vermijd potplanten

In een kleine tuin zijn potplanten handig, je kunt deze immers verplaatsen wanneer je wilt. Toch is het niet altijd verstandig om veel potplanten in de tuin te hebben. In de zomertijd hebben deze veel water nodig, omdat zij niks uit de volle grond kunnen opnemen. Deze plantjes hebben dan ook iedere dag vers water nodig om te kunnen overleven.

Verkeerde terreinverlichting plaatsen

Niet iedereen houdt rekening met het plaatsen van terreinverlichting terwijl dit erg belangrijk is. In veel gevallen wordt er of geen verlichting geplaatst of worden de verkeerde lampen gebruikt. Goede terreinverlichting krijg je door de juiste lampen en armaturen te plaatsen. Wanneer je hier zelf naar op zoek gaat kun je op internet kijken naar outdoor led verlichting bijvoorbeeld. Meer weten over outdoor verlichting?

Comments are closed.