Veilig in de zon in eigen tuin

Gedurende het voorjaar en de zomer leven we veel meer buiten. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien het weer ervoor zorgt dat we veel liever naar buiten gaan om van alles te ondernemen. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Ook rondom ons eigen huis zijn we graag buiten, bijvoorbeeld in de tuin. Er is namelijk geen betere plek om van de zon te genieten dan in je eigen tuin. Je kunt natuurlijk heerlijk in de eigen tuin scharrelen in het zonnetje, maar ook op een ligbed of in de zithoek met een boek genieten van de zon behoort tot de mogelijkheden. 

Niet alleen maar voordelen

De zon biedt echter niet alleen maar voordelen. Wanneer je huid bijvoorbeeld teveel met de zon in aanraking komt, kan dat schadelijk zijn. Daar komt nog eens bij dat de zon soms zó fel is dat je het zelf niet meer fijn vindt. Gelukkig is dat met een schaduwdoek eenvoudig op te lossen. Deze kun je eenvoudig in de tuin bevestigen aan de muur of aan een paal. Vervolgens creëer je op eenvoudige wijze een schaduwplek in de tuin waar je even uit de zon kunt zitten. Is de dag erna de zon veel minder fel of wil je juist weer lekker zonnen? Dan haal je de schaduwdoek gewoon weer weg. Deze is namelijk erg flexibel en simpel te bevestigen en weer weg te halen. 

Verschillende formaten

Een schaduwdoek is dus allereerst goed voor de gezondheid omdat je daarmee je huid beschermt tegen schadelijke Uv-straling. Daarnaast is het ook nog eens heel handig omdat je zelf kunt bepalen of en wanneer je in de schaduw komt te liggen. De schaduwdoeken zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende formaten. Het maakt dus in principe niet uit hoe groot je tuin is, er is altijd wel een schaduwdoek te vinden die je in de tuin kunt gebruiken!

Comments are closed.