Verhuizen naar Keulen, Duitsland

Ben je het beu in Nederland of heb je een baan in Duitsland en lijkt de stad Keulen je wat? Lees dan vooral dit artikel. Er wordt dieper in gegaan op wat er in de stad Keulen te beleven valt en waar je op moet letten tijdens de verhuizing.

Bezienswaardigheden

Naast het feit dat Keulen een mooie stad is vol leven en mooie architectuur zijn er ook grote bekende bezienswaardigheden. Een daarvan is de Dom van Keulen. Deze grote kathedraal steekt boven alle bebouwing in de stad uit en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De kathedraal is voor een groot deel van de dag open voor publiek. Mocht je graag uitleg willen dan kan er een tour geboekt worden. Deze kathedraal bevind zich in de oude wijk Altstadt. In deze wijk vind je veelal winkelstraten aan met voor ieder wat wils, ook op het gebied van restaurants en terrasjes is dit het geval. Hier dichtbij is tevens de Groß St. Martin kerk te vinden. Deze Romaanse kerk valt voornamelijk op door de vier kerktorens.

Wie de brug in Parijs herkent met talloze sloten zal een soortgelijke in Keulen kunnen vinden. De Hohenzollernbrücke wel te verstaan. Deze brug kenmerkt zich door drie bogen. Over de brug rijden treinen, trams, auto’s en fietsers maar er kan ook over gewandeld worden. Mocht je de liefde willen bezegelen dan kan dit dus op deze brug.

Voor degene die het durven kan de Rijn overgestoken worden met een kabelbaan. Tijdens deze rit over het water heb je een mooi zicht over de stad. Overdag kun je genieten van het uitzicht en in de nacht van de vele lichten. Een echte aanrader.

Naast bovengenoemde bezienswaardigheden zijn er natuurlijk nog meer redenen om naar Duitsland te verhuizen. <href=”http://www.artikelplaatsen.net/waarom-verhuizen-naar-duitsland/”>Lees er meer over in dit artikel.</a>

De voorbereiding

Bij een <href=”http://www.dejongverhuizingen.com/verhuizen-naar-duitsland//”>verhuizing naar Duitsland</a> zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je je bijvoorbeeld uitschrijven bij de gemeente waar je op dit moment woont. Om je uit te schrijven bij de gemeente heb je je pas/identiteitskaart nodig van jezelf, je partner en kinderen. Daarnaast is het verstandig om het nieuwe adres achter te laten zodat eventuele aanslagen of andere post doorgestuurd kan worden naar het nieuwe adres. Omdat je uit Europa komt heb je het voordeel dat je geen verblijfvergunning hoeft aan te vragen, mits je onder een bepaalde categorie valt. Denk hierbij aan werknemer of werkzoekende maar ook als zelfstandige. Het is aan te raden om van te voren de betreffende gemeenten te bellen zodat je kunt vragen of er nog bepaalde documenten benodigd zijn. Vergeet ook niet om je identiteitskaart eventueel vervroegd te verlengen wanneer je wat verder in Duitsland gaat wonen. Je zult namelijk je identiteitskaart moeten verlengen bij de ambassade in Berlijn of bij grensgemeenten.

Het verhuizen zelf

Voor de verhuizing zelf is er in principe niet veel anders dan bij een verhuizing binnen Nederland. Zo moet je alle onnodige abonnementen stop zetten, je adres bij de nodige instanties laten wijzigen en natuurlijk al je spullen in pakken. Om er voor te zorgen dat alle spullen goed aankomen op de plaats van bestemming is het verstandig om een verhuisbedrijf in te huren. Zij zijn voldoende verzekerd en kunnen indien gewenst helpen met het inpakken van alle goederen.

 

Comments are closed.