Waar moet je aan denken met een verbouwing?

Je droomt al jaren van die grote verbouwing. De open haard er eindelijk uit, een aanbouw voor wat extra ruimte aan de achterkant en de dakkapel? Die doen we er meteen bij. Geld is geen issue, je hebt hier immers al jaren voor gespaard, maar wat heb je nog meer nodig? Waar moet je aan denken bij een grote verbouwing?

De juiste planning

Zoals veel grote projecten begint alles met een goede planning. Wat moet er precies gebeuren en op welke termijn? Wie gaan de verschillende werkzaamheden oppakken? En dan moeten de kosten natuurlijk ook nog beraamd worden. Als een privé-projectmanager ga je direct aan de slag met ingenieuze excel-formulieren en je schakelt de hulp in van vrienden en familie. Zo veel mogelijk zelf doen, daar gaat het toch om bij een grote verbouwing?

De juiste mensen

Maar dan blijkt het plaatsen van een dakkapel toch moeilijker dan gedacht. En het slopen van de open haard duurt nu al twee weken. Wie had gedacht dat die taken zo moeilijk en ingewikkeld waren. Je kijkt nog een keer naar de planning, scrolt door de tabbladen van je excel-form en besluit tot slot om een aannemer in  te huren. Je wilt immers de juiste persoon voor de juiste werkzaamheden en zelf ben je wel een beetje klaar met al dat geklus.

Een tijdelijke woonunit

Waar je ook niet meteen aan dacht is het huren van een tijdelijke woonunit. De laatste weken sliep je bij je ouders, maar die wonen toch wat verder weg en van je moeders “kookkunsten”, waar je eerst nog met een melancholische grijns aan terugdacht, heb je nu ook weer gezien. Het wordt weer tijd voor een eigen plekje, al is het maar voor even. Een woon unit huren biedt dan de uitkomst. Hartstikke comfortable en ideaal voor als je een kort verblijf zoekt. Sterker nog: dat had je veel eerder moeten doen! Je zit niet in de zooi van de verbouwing en je kunt je eigen plan trekken. En dat is veel waard.

Comments are closed.