Waar moet je op letten bij de aanschaf van een opblaasboot?

Het is heerlijk om een lekkere stukje te varen of om gewoon op het water rond te dobberen. Daarom is een opblaasboot ook een perfect product! Natuurlijk kun je ook flink in de buidel tasten en een bootje kopen, maar een rubberboot is makkelijk op te bergen als je deze niet meer nodig hebt en uiteraard ook een heel stuk goedkoper in de aanschaf. Toch moet je wel op een aantal zaken letten als je een opblaasboot wilt kopen. In dit blog geven wij een aantal handige tips en trucs.

Het formaat van een opblaasboot

Het spreekt voor zich dat je als eerste kijkt naar het formaat van de opblaasboot. Een klein bootje is misschien handzamer, maar je kunt met minder mensen varen. Als je met het hele gezin het water op wilt is het misschien handiger om iets meer geld uit te geven en een boot voor 3 tot 4 personen aan te schaffen.

Het materiaal waar de boot van gemaakt is

Je hebt ook keuze in verschillende materialen. Een opblaasboot is in de regel gemaakt van PVC of Vinyl. Vinyl is een verend materiaal dat ook meebeweegt en veel zachter aanvoelt. Het nadeel is dat vinyl wel een idee geeft dat de boot minder stevig is. PVC voelt een stuk steviger aan, maar zorgt ook voor minder comfort. Ga je in je zwembroek of in een badpak het water op? Dan is een boot van vinyl onbetwist de beste keuze!

Wat ga je met de opblaasboot doen?

Wil je gewoon een bootje om op het water rond te dobberen? Dan heb je voor een paar tientjes al een leuke boot die je aan de waterkant opblaast en kunt gebruiken. Maar als je echt op verkenning gaat wil je natuurlijk een stevige boot die ook goed te besturen is. Daarnaast kun je ook een stevige rubberboot aanschaffen als je bijvoorbeeld op een meer gaat vissen. Dan heb je in de regel minder aan een goedkoop en simpel bootje.

Goedkope opblaasboot

Een goedkope opblaasboot heb je voor een paar tientjes. Dan heb je gewoon een kwalitatief goede boot voor 1 tot 2 personen en heb je de mogelijkheid om deze makkelijk mee te nemen naar het strand om daar lekker te gaan watersporten. Maar er zijn wel een aantal zaken die dan mogelijk ontbreken. Zoals zitkussens, roeispanen en een opblaaspomp. 

Complete pakketten

Een compleet pakket is misschien een stukje duurder in de aanschaf, maar je hebt er wel veel meer aan. Deze pakketten bestaan vaak uit zitkussens voor extra comfort, een pomp om de boot mee op te blazen, roeispanen zodat je op verkenning kunt gaan en natuurlijk de opblaasboot zelf. Het is ook goed om altijd te controleren of de boot geleverd wordt met touwen die je door de ringen op de boot kunt halen. Dit is vooral handig als je vanuit het water weer in de boot wilt stappen en grip nodig hebt. PVC en vinyl bieden vaak geen grip als je natte handen hebt. En natuurlijk is het goed opletten dat de meegeleverde pomp wel een elektrische pomp is.

Comments are closed.