Waarom marmerlook tegels in plaats van marmeren tegels kopen?

Je wilt een badkamer, woonkamer, keuken of toilet opnieuw gaan betegelen en je hebt je oog laten vallen op marmer. Marmer is een prachtige natuursteen met mooie aders die in de regel een ruimte een luxueuzere uitstraling geeft. In veel gevallen is het beter om voor marmerlook tegels te kiezen die qua uiterlijk niet van echt marmeren tegels niet te onderscheiden zijn. In dit blog leggen wij uit waarom tegels met marmerlook een slimmere keuze is dan tegels van marmer.

Marmerlook tegels zijn voordeliger

Marmerlook tegels zijn haast niet van echt marmer te onderscheiden, maar in de portemonnee merk je wel het verschil. De tegels zijn namelijk een stuk voordeliger dan tegels van marmer. Voor een mooie en sterke vloer of wand is het slim om daar een mooi budget voor beschikbaar te stellen, maar zeker bij grotere oppervlakken kan een vloer of muur van marmer flink in de papieren lopen. Dan is de marmerlook tegel een goed alternatief!

Oneffenheden in een tegel van marmer

Een tegel van marmer heeft niet alleen een licht reliëf, maar ook oneffenheden. Dat geeft de tegel een natuurlijk effect, maar het kan ook voor uitdagingen zorgen bij het tegelen. Daarnaast zijn marmeren tegels veel gevoeliger voor water. Vooral grondwater kan voor lelijke bruine vlekken in het marmer zorgen en dat is toch vreselijk zonde als je een flinke investering hebt gedaan. Marmerlook tegels hebben een harde toplaag die beter bestendig zijn tegen water en vuil. En ook nog eens makkelijker schoon te maken zijn.

Minder onderhoud nodig

Marmerlook tegels hebben in de regel minder onderhoud nodig dan tegels van marmer. Die je regelmatig moet impregneren om vlekken en verkleuring te voorkomen terwijl ook niet ieder schoonmaakmiddel gebruikt mag worden. Je kunt de tegels vrijwel met iedere reiniger schoonmaken en je hoeft deze niet te impregneren. Nog een reden dus om voor een marmerlook tegel in plaats van een marmeren tegel te kiezen!

De tegels zijn minder breukgevoelig

Marmeren tegels zijn vrij lastig te leggen. Door de aders in het steen kunnen marmeren tegels sneller breken. Vooral als deze niet recht zijn gelegen. Tijdens het leggen kunnen er al een flink aantal tegels sneuvelen terwijl een vloer met marmeren tegels kunnen breken als er over de vloer wordt gewandeld. Dit kan vrij snel of over een aanzienlijke periode gebeuren. Dat wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het ook slimmer om voor de sterke keramische tegel te kiezen!

Marmerlook tegels zijn ook perfect om te bevestigen op meubels

Heb je een mooi badkamermeubel? Dan kun je deze bedekken met marmerlook tegels. Zo creëer je een mooi geheel in de badkamer. Uiteraard kun je dit ook doen in een toilet of in een keuken.

Marmerlook tegels kopen bij Tegels & Laminaat

Bij Tegels & Laminaat bieden wij een groot assortiment in marmerlook tegels aan. Of je nu de badkamer, het toilet, de woonkamer of de keuken wilt betegelen. Wij hebben de kennis en expertise in huis om advies te geven over welke tegels je het beste kunt kopen en hoe je deze het beste kunt leggen. Je kunt zowel online als in onze showroom in Hoofddorp van onze expertise gebruik maken en uiteraard de tegels zien die wij aanbieden.

Comments are closed.