Waarom rietenmatten als tuinafscheiding gebruiken?

Veel mensen wonen in de stad, en in de stad heb je vrij weinig privacy. De tuinen liggen dicht op elkaar en de tuinafscheidingen zijn vaak van hout of steen. Als je in de stad woont wil je soms ook best een natuurlijke tuinafscheiding en dit kun je op verschillende manieren creƫren. Zo kun je genoeg planten tegen de tuinafscheiding aan plaatsen waardoor je de afscheiding niet meer ziet. Maar hierdoor kan je tuin er snel een stuk kleiner uitzien. Daarom is een andere mogelijkheid om rietenmatten tegen je huidige tuinafscheiding aan te plaatsen. Maar wat zijn de mogelijkheden hiervan en hoe monteer je het?

Hoe gebruik je rietenmatten?

Je kunt de rietenmatten in veel verschillende kleuren en hoogtes kopen. Je moet dus van te voren wel goed bekijken hoe hoog je tuinafscheiding is en welke kleur hier het beste bij past. Ik zou niet een te neppe kleur nemen omdat dit afbreuk doet aan je tuin. Een beetje een bruine kleur past het beste bij de planten. Daarnaast moet je uitrekenen hoeveel rollen je nodig zou hebben. Je kunt namelijk in eerste instantie teveel rollen bestellen dan dat je later nog weer terug moet om meer rollen bij te kopen.

Hoe kun je de rietenmatten het beste monteren?

Het hangt natuurlijk wel af van welk soort tuinafscheiding je op dit moment hebt. Als je een hek hebt kun je de rietenmatten gemakkelijk vastmaken met ti-rips, maar als je een houten schutting hebt kun je er klipjes in slaan met een hamer. Hierdoor zitten ze goed vast, en laten ze niet los als er storm komt.

Comments are closed.