Waarom spouwmuurisolatie verwijderen?

Vooral wanneer je een oudere woning hebt kan het zo zijn dat de spouwmuurisolatie ook verouderd is. De oude spouwmuurisolatie verwijderen en vervolgens goede en moderne isolatiematerialen laten plaatsen kan een hele goede oplossing zijn. Het laten verwijderen van spouwmuurisolatie biedt uiteindelijk veel voordelen. Het voorkomt energieverlies en voorkomt ook eventuele vochtproblemen. Wanneer je op tijd oude spouwmuurisolatie verwijderd, zal dit een hoop kosten achteraf gaan schelen. Wil je graag meer weten over het verwijderen van spouwmuurisolatie? Lees hieronder dan snel verder! 

Redenen om spouwmuurisolatie te verwijderen

Er zijn twee belangrijke redenen te noemen voor spouwmuurisolatie verwijderen binnen je woning. Eén is dat moderne spouwmuurisolatie veel beter presteert dan oude isolatie. Ten tweede zorgt het voor extra veiligheid. Nieuwe spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de isolatie is verweerd tegen inzakken of naar het beneden zakken. Hieronder lichten we dit nog extra toe. 

Nieuwe spouwmuurisolatie 

Rond het einde van de jaren 70 en het begin van de jaren tachtig is men actief en fanatiek aan de slag gegaan met het isoleren van spouwmuren. Toen de tijd ging dat natuurlijk heel anders dan nu en de moderne technieken die we nu kennen. Materialen die werden gebruikt waren onder andere steenwol, UF-schuim en kunststof parels. Toen de tijd top materialen, maar nu meer dan dertig jaar later is dat anders. Tegenwoordig worden vooral EPS isolatie parels gebruikt. 

Niet meer veilig 

Veiligheid voorop. De tweede reden voor het verwijderen van spouwmuurisolatie is dat de huidige isolatie niet meer veilig is. Voornamelijk UF-schuim dat in het verleden dus veel is toegepast dan na een aantal jaren gaan scheuren of verpoederen. De isolatiewaarde kan hierdoor verloren staan. Ook ingezakte spouwmuurisolatie is een veel voorkomend probleem. 

Hoe wordt spouwmuurisolatie verwijderd? 

Binnen ongeveer 2 dagen kan spouwmuurisolatie verwijderd worden. Eerst wordt natuurlijk de oude spouwmuurisolatie verwijderd. Dit wordt gedaan door het isolatiemateriaal los te maken en af te zuigen. Er worden een aantal afzuigpunten in de gevel gezaagd en via een bepaald patroon worden er gaten in de voegen geboord waar het apparaat dat het materiaal losmaakt op bevestigd wordt. Zo wordt voorkomen dat stenen beschadigd worden. Wanneer het allemaal los in de spouwmuur zit, wordt het middels een slang in een vrachtwagen gezogen. 

De kosten voor het verwijderen van spouwmuurisolatie verschilt per bedrijf. U kunt bij de meeste bedrijven een offerte vragen. Vraag eventueel meerdere offertes aan om zo prijzen te vergelijken voor het verwijderen van spouwmuurisolatie. 

Comments are closed.