Waarom zou ik niet gewoon gaan genieten van deze dag?

Het lente zonnetje is lekker aan het branden. Vanuit mijn loungeset zit ik te bedenken wat ik vandaag ga doen. Zal ik de barbecue schoon gaan maken of zal ik wachten tot het nog wat warmer is? Wellicht de ligbedden uit de schuur halen? Ik loop naar mijn espressoapparaat en maak een mok met cappuccino. Ondertussen probeer ik de vragen die ik mijzelf gesteld heb te beantwoorden. Eigenlijk heb ik helemaal nergens zin in vandaag. Ik loop met mijn mok naar de tuin en neem weer plaats op mijn loungeset.

Waarom zou ik niet gewoon gaan genieten van deze dag? Ik besluit om straks even met de stofzuiger door woonkamer en keuken te gaan en voor de rest ga ik gewoon chillen deze dag. Uit de koelkast pak ik wat lekkere hapjes. Vervolgens pak ik een groot glas en vul deze met ijsblokjes uit de ijsblokjesmachine van mijn koelkast. Hierna vul ik mijn glas verder aan met een heerlijk vruchtendrankje. Ik loop weer naar buiten met in mijn ene hand de hapjes en in andere hand het glas met vruchtendrank. Het is eigenlijk best wel eens lekker om een dagje helemaal of vrijwel niks te doen. Dat moet je jezelf gewoon eens gunnen.

Helaas is gun ik mijzelf niet alle rust, want ik zie dat er op de verlichting in de tuin een beetje een groene aanslag zit. Dit komt natuurlijk door herfst en winter. Ik maak een bak met sop en begin de lampen schoon te maken. Na een klein uurtje zien ze er weer blinkend uit. Nog snel even stofzuigen en dan is het wel weer genoeg geweest voor vandaag. Over in de chill-modus.

Comments are closed.