Waarop letten bij het kiezen van ondervloeren voor laminaat?

De ondervloer die je dient te leggen voor een laminaatvloer bepaalt voor het huishouden in grote mate het gebruiksplezier wat het gezin op de laminaatvloer zal hebben. Bij het kiezen van een geschikte ondervloer moet je rekening houden met bepaalde eigenschappen. Het zijn deze eigenschappen die ervoor zullen zorgen dat de laminaatvloer minimaal 20 jaar blijft liggen of dat deze al na een paar jaar de geest zal geven. Het vraagt een beetje investering, maar je hebt er veel aan. De eigenschappen waar je rekening mee moet houden zijn geluidsisolatie, vocht, oneffenheden die in de ondervloer zitten en die een negatieve werking kunnen hebben op het laminaat en de uitvoering van de ondergrond met name beton of hout.

Functie van de feitelijke ondervloer

Een ondervloer die geschikt is voor laminaat bevat verschillende functies. Het hangt van het type ondervloer af dat deze zal zorgen voor een demping van het geluid. Dit is vooral belangrijk als je in een appartement woont en je de onderburen niet wilt lastigvallen met de stappen. Een stevige ondervloer laminaat heeft vooral een niet vocht doordringende functie. Stel als je een glas water morst op het laminaat dan kan dit doorsijpelen naar de vloer en dan het kan het laminaat binnen de kortste keren stuk gaan of dan gaat het laminaat vliegensvlug krom staan. Om dit te voorkomen kun je een folie leggen op de betonnen ondervloer.

Waar je op moet gaan letten

Uiteraard moet je zorgen voor een geschikte ondervloer. Als de basis er ligt en dat is in moderne huizen veelal beton dan kan je vochtwerend folie op leggen. Als je een legale ondervloer hebt, is het noodzakelijk dat je bijvoorbeeld speciale korrels legt om de vloer effen te leggen. Het gevaar bestaat er in dat je de laminaat gaat kapot lopen en dat er barsten en dergelijke inkomen.

Tuv keurmerk

Er zijn sommige mensen die een TUV keurmerk eisen. Dit kan zeker de keuze voor laminaat vloeren bepalen en tevens zit dit keurmerk niet bij alle ondervloeren. Let goed op de productverpakkingen en de etiketten. Als je dit keurmerk gebruikt, zit je altijd goed.

TAG: Mantavloer

Comments are closed.