Wat zijn Rak tegels?

Rak tegels zijn afkomstig van Rak ceramics. Rak ceramics is marktleider op het gebied van productie van tegels en sanitair en daarnaast ook oprichter en lid van het ‘Emirates Green Building Council’, die de ontwikkeling en duurzaamheid in de Verenigde Emiraten ondersteunt. Duurzaamheid en milieubescherming staat bij Rakceramics hoog in het vaandel.

RAK tegels zijn te krijgen in diverse afmetingen. Het kleinste formaat meet 10 bij 10 cm, terwijl de grootste maar liefst 125×185 cm is. Hiermee is het bedrijf uniek.

Waar komen Rak tegels vandaan?

RAK Ceramics tegels zijn tegels van het bedrijf Ras Al Khaimah Ceramics. Dit bedrijf is te vinden in het Midden Oosten, in Ras Al Khaimah,één van de zeven emiraten die zich hebben verenigd tot de Verenigde Arabische Emiraten. De firma werd in 1989 opgericht onder leiding van de kroonprins van het emiraat: sjeik Saud bin Saqr al Quasimi en de bestuursvoorzitter Dr. Khater Massaad. De producten worden nog altijd hier geproduceerd in zeer moderne vestigingen.

Europese vestigingen

Om de groei op de Europese markt te stimuleren zijn er nieuwe vestigingen geopend. De centrale voor Europa is in het Duitse Gernsheim gevestigd. Maar ook in Italië, België, Groot Brittannië en Frankrijk is een vestiging.

Waar worden RAK tegels gebruikt?

Rak tegels worden over de hele wereld gebruikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
-Het winkelcentrum van Dubai
-Het sportcomplex van Dubai
-Ulriksdalsskolan Solna Onderwijsinstelling in Solna, Zweden
-Technikmuseum in Speyer, Duitsland
-International Airport in Ethiopië
-Heathrow Airport in Londen

Doelstelling

De doelstelling van het bedrijf is al vanaf het begin hetzelfde gebleven: klanten overtuigen van de kwaliteit waar RAK tegels voor staan. Zowel grondstofkeuze als productieproces, maar ook de afwerking en de service, moet van uitstekende kwaliteit getuigen.

Comments are closed.