Welke raambekleding past bij mij?

Als je op zoek bent naar passende raamdecoratie, dan is er keuze te over. Welke kies je en welke raambekleding past het beste bij jouw stijl en jouw woning? Kies je bijvoorbeeld voor plissegordijnen, lamellen, jaloezie├źn, houten raamdecoratie of ga je toch voor gewone gordijnen? Als je voor plissegordijnen kiest, dan kies je in elk geval voor stijl en een warme aankleding. Vraag gerust raad aan een professional. Hij vertelt jou alles over de stijl en de specificaties van deze raamdecoratie. Ondertussen geven wij jou hier alvast een aantal redenen waarom je voor plissegordijnen kiest.

1. Een stijlvolle aankleding

Een plissegordijn kun je beschouwen als een mix van een gordijn, lamellen, jaloezie├źn… Het ligt zo’n beetje tussen de standaard raamdecoratie in. De stof waaruit plissegordijnen gemaakt zijn vertoont mooie plooien, welke aan je kamer onmiddellijk een gezellige toets geven.

2. Kies zelf de bediening

Een eerste systeem is een rail waaraan de gordijnen ophangen. Je bedient het gordijn door middel van een koord, net zoals bij lamellen. Je kunt ook kiezen voor bediening met een ketting. Hierbij heb je geen loshangende koorden. Een ander systeem is bediening door middel van een greep. Dan gaat het over een frame waarin het gordijn zich bevindt. Nog een ander systeem is het Coolfit smart systeem. Hierbij hangt het frame volledig aan het raam vast, wat de mogelijkheden enorm verhoogt. Deze laatste systemen, met greep en Coolfit smart, zijn vooral geschikt voor draai- en kiepramen en Veluxramen.

3. Kies zelf de lichtinval

Je kiest zelf de stof voor je plissegordijn. Zo kun je kiezen van sterk verduisterende tot lichtdoorlatende stoffen. Honingraatstructuur, namelijk dubbele stof, verduistert beter dan enkele stof. En sommige systemen laten het toe om zowel langs boven als langs onder het gordijn op en af te schuiven. Zo bepaal je zelf welk deel van je raam je wilt bedekken.

Comments are closed.