Welke vloer past het beste bij jullie woonstijl?

Ieder mens is uniek en heeft een eigen smaak als het gaat om het inrichten van een huis. Gelukkig maar want anders zouden alle woningen er hetzelfde uitzien en dat is ook maar saai. De ene persoon houdt van een natuurlijke stijl in de woonkamer terwijl een ander zich veel prettiger voelt bij een moderne inrichting. Iedere woonstijl is dus net als de mens uniek. Benieuwd welke vloer bij jouw woonstijl past? Je leest het hier. 

Een natuurlijke woonstijl

Mensen met een natuurlijke woonstijl houden van natuurlijke materialen in hun huis. Bij deze mensen zien we voornamelijk houten meubels en vloeren terugkomen. De houten vloer past daarom ook het beste bij deze woonstijl. Een houten vloer is gemaakt van hout en is geliefd bij vele. De houten vloer is duurzaam en gaat een leven lang mee. Daarnaast kun je de kleur van de vloer eventueel aanpassen als je dat op den duur zou willen. Je kunt de vloer een paar tinten lichter maken door deze op te schuren of juist een paar tinten donkerder door de vloer in de lak te zetten. Op deze manier zal deze vloer jou nooit vervelen en is het oprecht een duurzame aankoop. Combineer de vloer met planten en lichte, natuurlijke kleuren om de woonstijl helemaal compleet te maken. 

De Scandinavische woonstijl

Deze woonstijl hebben we overgenomen vanuit Scandinavië. De woonstijl doet je misschien een beetje denken aan de natuurlijke woonstijl doordat er bij deze stijl ook veel gebruik wordt gemaakt van houten materialen maar de Scandinavische woonstijl kenmerkt zich vooral door het strakke design en de witte kleuren. Als je een ruimte binnenloop met deze stijl zal het je waarschijnlijk als eerste opvallen hoe licht het wel niet in deze ruimte is. Dit komt door de witte muren en de witte vloer. De vloer die helemaal past bij deze woonstijl is laminaat of pvc van bijvoorbeeld de laminaat expert in de kleur wit of licht beige. Het is een perfecte toevoeging die jouw ruimte nog ruimer en groter doet lijken. Combineer de witte vloer met houten meubels met witte accenten om het geheel helemaal af te maken. 

De industriële woonstijl

Zie je vooral veel robuuste materialen en kleuren? Grote kans dat je, je in een ruimte begeeft waar de industriële woonstijl de boventoon voert. In deze woonstijl wordt ook veel gebruikt gemaakt van hout maar dan weer op een hele andere manier. Je ziet hier vaak meubels van robuust en onbewerkt hout met een donkere kleur. Daarnaast zie je ook veel items waar staal in is verwerkt. De vloer die het beste bij deze woonstijl past? Een donkere houten vloer of een vloer van beton. En, voor welke vloer ga jij?

Comments are closed.