Zit er warmpjes bij in de tuin

Op warme zomeravonden is er niets zo ontspannen om lang buiten te zitten. Maar ook al is het overdag warm weer, ‘s avonds kan het altijd flink afkoelen. Om dan niet direct je benauwde woning in te gaan, kun je het terras voorzien van terrasverwarming. Terrasverwarming stelt je in staat om tot in de late uurtjes buiten te zitten, ook al is het flink afgekoeld. De terrasverwarming zal je lekker warm houden en daarnaast zijn sommige vormen van terrasverwarming ook nog eens heel gezellig om bij te zitten. 

Terrasheaters

Terrasheaters zijn er in verschillende soorten en vormen. Een terrasheater die niet veel ruimte in beslag neemt is een hangende heater. Deze terrasheater kun je gemakkelijk aan de wand of het plafond van een veranda hangen en zal warmte naar beneden uitstralen. Deze heaters werken meestal op elektriciteit, dus je hoeft niet lopen te slepen met gasflessen of houtblokken. Een staande terrasheater heeft als voordeel dat je deze kunt verplaatsen. Ze zien er zeer stijlvol uit en lijken op een staande lamp. Zo zijn er elektrische staande terrasheaters, maar er zijn ook modellen die werken op gas. Hierdoor zal er ook een gezellig vlam in de heater te zien zijn en gasheaters geven meer warmte af dan elektrische terrasheaters. 

Andere vormen van terrasverwarming

Ben je meer het type van gezellig om een vuurtje zitten? Dan zijn er ook genoeg opties. Zo zijn er de speciale terrashaarden die op hout branden. Dit is het toppunt van gezelligheid. Af en toe vul je de haard met een houtblok en kun je genieten van een prachtig vlammenspel en het geknetter van brandend hout. Een vuurtafel of vuurkorf is ook een optie. Een vuurtafel kun je gewoon als tafel gebruiken, maar in het midden zal een vuurtje branden. In de vuurtafel is een gasfles mooi weggewerkt. De vuurtafel is erg functioneel. Je verwarmt je bij een veilig vuurtje en tegelijkertijd zet je je glas wijn op de tafel. Een vuurkorf heeft als voordeel dat je deze heel gemakkelijk bij het terras kunt aanzetten en mensen zich gemakkelijk kunnen verwarmen. Je ziet, de mogelijkheden voor terrasverwarming zijn groot en er is altijd wel een vorm van terrasverwarming dat in jouw tuin past. 

Comments are closed.