Zo zoek je een droomkeuken uit

De aanschaf van een keuken zorgt regelmatig voor stress bij mensen. Hoe wil je dat het eruit ziet, welke kleuren, materialen en ga zo maar door. Je komt voor allerlei keuzes te staan. Daarnaast moet je ook nadenken over de eetkamer. Past de keuken bij de eetkamer? Wil je dat juist wel of niet? Laat je de keuze voor een bepaalde design tafel of moderne eetkamerstoelen afhangen van de keuken? Allerlei vragen die je jezelf kan stellen. Het is dan ook begrijpelijk dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hierbij geven we je een aantal tips die je kunt gebruiken om orde te creëren.

Maak een moodboard

Je hebt besloten: er komt een nieuwe keuken. Maar waar moet je in hemelsnaam beginnen met de keuze voor kleuren, materialen en andere details? Bij welke winkel kunnen ze je helpen je droomkeuken te realiseren? Het helpen van een moodboard kan hierbij erg goed helpen. Pak een groot stuk papier, zoek plaatjes van aspecten die je mooi vindt. Het kunnen afbeeldingen van allerlei dingen zijn, het hoeven niet eens per se keukens te zijn. Hierdoor heb je overzichtelijk op papier wat je smaak en stijl is. Vervolgens is het voor een winkel ook makkelijker om je te adviseren en je te helpen met een droomkeuken uitzoeken.

De vorm

De vorm van een keuken kan ook erg verschillen. Wil je een L-vormige keuken? Of juist een U-vorm? Wil je een los kookeiland, of juist alles in een rijtje naast elkaar. Het zijn beslissingen die je waarschijnlijk alleen hoeft te maken bij een nieuwbouwwoning. Wanneer de vorm van het huis al is bepaald, zul je geen grote aanpassingen kunnen maken en ben je zeer waarschijnlijk beperkt in de keuze hierin. Heb je wel keus qua vorm? Denk goed na wat voor sfeer je wil creëren, of je de eettafel en eetkamerstoelen erbij wil betrekken.

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze van je keuken is bepalend voor de uitstraling. Wil je dat de keuken stoerheid uitstraalt? Ga dan ook voor dergelijke grove materialen, zoals ruw hout, beton, stalen aspecten of misschien metaal. Zo heeft een Scandinavisch interieur vaak een combi tussen stoer en licht. Stoere details, maar de basis is licht en simpel.

Hopelijk helpen deze tips je om wat overzicht te krijgen in de keuzes die je moet maken. Vooralsnog geldt eigenlijk altijd dat de verkopers van een winkel of webshop je het beste kunnen helpen qua concreet advies. De belangrijkste tip blijft toch altijd: volg je gevoel!

 

Comments are closed.