Zwart deurbeslag: wat je ervan mag verwachten

Waar moet je aan denken bij de term “zwart deurbeslag”? In feite spreekt het voor zich: zwarte deurbeslag is deurbeslag, maar dan zwart. Omdat geen van de materialen van zichzelf zwart is, betekent dit dat het beslag zwart gespoten is. Deurbeslag kopen in het zwart kan op verrassend veel plekken. Ook online. Dat heeft er alles mee te maken dat zwart een populaire kleur in huishoudens is. Zwart deurbeslag geeft de woning volgens velen een stijlvolle uitstraling. Het is eenvoudig eenheid in het interieur te creëren door al het beslag zwart te combineren. Je komt deurbeslag in het zwart vooral tegen in moderne panden, al staat zwart ook uitstekend in een wat ouder pand. Ben je op zoek naar een expert op het gebied van zwart deurbeslag? Dan kun je zeker contact opnemen met Mooi Deurbeslag voor advies.

Opvallend zwart deurbeslag

Denk je aan zwart, dan denk je aan een neutrale, maar stijlvolle kleur. Zwart is de kleur van de nacht. Tegenwoordig kan zwart ook lekker opvallend zijn. Waar vrouwen – en soms ook mannen – sieraden rond hun hals en in hun oren dragen, vormt deurbeslag onderdelen de sieraden van de deur. Van zwart ben je gewend dat het wegvalt in de achtergrond, maar de kleur (voor zover het een keur is) kan ook heel opvallend zijn. Zwart past perfect in een modern huishouden. Maar hoe ziet zo’n modern huishouden en hoe ziet modern deurbeslag eruit?

Modern zwart deurbeslag

Het meeste moderne deurbeslag is minimalistisch en stilistisch, maar zeker niet simplistisch. Er is goed nagedacht over het ontwerp, dat vaak zo ergonomisch nodig is. Ook bij modern deurbeslag speelt formaat een centrale rol. Kies je voor een potsierlijk grote deurklink of juist een schriel gevalletje? Dat is dat echt geen gezicht. Wie advies nodig heeft, kan altijd contact opnemen met een specialist. Deurbeslag wordt meestal door de professional zelf gemaakt. Mocht je meer over een product willen weten, dan kun je altijd met een expert contact opnemen. Ga je in alles voor zwart? Vergeet dan ook de scharnieren en het slot niet.

Een eenheid van vorm en kleur

Wie denkt aan fraai zwart deurbeslag, denkt aan een eenheid van kleur en vorm. Het lastige van beslag is dat het op moet vallen en tegelijkertijd ook weer niet. Met andere woorden: als je blik er op valt, moet je erdoor gegrepen worden, maar tegelijkertijd moet de klink opgaan in het geheel. Het fijne van zwartkleurig deurbeslag is dat het perfect past bij de industriële look, maar ook in een modern huishouden, of juist in een klassiek huishouden. Zwart is van alle tijden.

Stijlen | MooiDeurbeslag 

Verschillende vormen zwart deurbeslag

Kiezen voor beslag betekent kiezen voor bepaalde vormen. Meestal is dat vierkant of rond. Anders gezegd: mét hoeken of zonder hoeken. In een klassiek huishouden komen ronde vormen beter tot hun recht. Dat heeft alles te maken met de ook rondere look van meubels in een klassiek huishouden. Denk je aan modern, dan denk je aan industrieel en industrieel is hoekig. Gelukkig komt zwart deurbeslag voor in allerlei vormen dus voor ieder wat wils!

Comments are closed.