Zwembad in de tuin kan, waarom niet op je balkon?

Een zwemband in de tuin is al luxe, maar wat dacht je van een zwembad op je balkon op de 14e etage? In Oostende zal er in de zomer van 2016 iets zeer spectaculairs plaatsvinden: op de 11e en de 14e verdieping van een zeer luxe, nieuw te bouwen flat zal over twee jaar een duik genomen kunnen worden. Er wordt namelijk een klein zwembad gebouwd in de balkons, waar vanaf je een prachtig uitzicht hebt.

Dikke, glazen wand

Als je last hebt van hoogtevrees raadt ik het je niet aan, alhoewel er niets kan gebeuren. Het glas waar het zwembad van gemaakt is, is maar liefst 15 cm dik en niet te breken. De glazen wand is wel dé eyecatcher van het zwembad, dat je daardoor van de buitenkant ziet zitten.

Nog twee lagen te gaan..

De bouwvakkers zijn al hard op weg en hebben inmiddels al de achtste verdieping bereikt. Het grote project vindt plaats op de werf van ‘Baelskai 12’ en ze zijn nu bezig met de eerste toren aan de Oosteroever. Ze zijn nu twee verdiepingen verwijderd van dé verdieping waar iedereen met smacht op zit te wachten. Het is voor de bouwvakkers ook innoverend, want dit is de eerste keer dat ze iets dergelijks bouwen. De twee appartementen met de zwembaden in het balkon kosten dan wel veel geld, maar ze hebben niet hoeven te wachten op kopers. Dit laat projectontwikkelaar Bart Versluys weten.

Tweede toren

Er wordt nog een toren gebouwd die in eerste instantie geen zwembadbalkons zouden krijgen, maar na de twee appartementen met zwembad zo snel te hebben verkocht is besloten om in die toren nog vijf appartementen met een balkonzwembad te bouwen. Het is echter alleen weggelegd voor de grootgeldverdieners, want zo’n appartement kost al gauw tussen de 2 en 3 miljoen euro. En dan hebben we het over de ‘gewone’ appartementen zonder zwembad. Met zwembad tel je er al gauw zo’n drie ton bij op.

TAG: Zwemshop.com

Comments are closed.