Bellen via internet

Vroeger leek dit nog niet snel te gebeuren, maar tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld: bellen via internet. Dit is natuurlijk hartstikke handig en kan geld besparen maar wat zijn nou de voor- en nadelen precies?

 

Voordelen

Omdat veel mensen tegenwoordig toch al een internet abonnement hebben, hoeven ze niet eens extra te betalen om te bellen via internet. Dit is een voordeel en voor veel mensen een reden om toch eens via internet te bellen, het kost ze namelijk niks extra’s. Een ander voordeel van bellen via internet is dat het ook nog eens met beeld erbij kan. Verschillende apps bieden deze functie aan, en deze wordt dus ook steeds verder verbeterd. Bellen via internet is bijvoorbeeld ideaal als je ver weg woont van je familie en je ze toch vaak wil zien en spreken. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen kan dit erg leuk zijn. Als een van de ouders bijvoorbeeld ver weg werkt, en pas laat thuis is kan dit erg van pas komen. Wanneer de kinderen al op bed liggen, komt de ouder pas thuis en ziet hij zijn kinderen dus niet meer. In dit geval zou je even kunnen videobellen met je kinderen voor ze gaan slapen. Dit is zowel leuk voor de ouder als voor de kinderen.

 

Nadelen

Een nadeel van bellen via internet is dat de verbinding soms slecht is of wegvalt. Dit verschilt echter per app, waar de ene al verder ontwikkelt is, vertoont de ander nog zulke probleempjes. Een ander nadeel van bellen via internet is dat het je veel MB’s van je mobiele abonnement kan kosten. Ook hier zijn oplossingen voor te vinden, je kunt namelijk een abonnement nemen met onbeperkt internet. Hierbij heb je nooit de problemen dat je het aantal beschikbare MB’s overschrijdt en voor onverwachte kosten komt te staan. Ook zijn veel apps al bezig met het ontwikkelen van mogelijkheden waarbij er minder data wordt verbruikt. Als je met beeld erbij belt, kan de verbruikte data nog wel oplopen. Echter zonder beeld met alleen geluid valt dit tegenwoordig al reuze mee. Ook zal het bellen via internet alleen werken als de mensen met wie je wil bellen er ook gebruik van maken. Dit is dus wel een vereiste om er gebruik van te maken. Veel mensen vinden de nadelen niet opwegen tegen de voordelen en maken dan ook graag gebruik van bellen via internet.

Comments are closed.