De keuze maken voor WordPress, Joomla of Drupal?

Mensen die nog niet eerder hebben gewerkt met een open source managementsysteem vragen vaak welk systeem ze nou moeten gebruiken voor het maken van een website. Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur voor een bepaald systeem, maar welk systeem moet jij nu kiezen als basis voor jouw website?

Waarom kiezen voor WordPress?

WordPress is van de drie systemen het makkelijkste en het meest gebruikte systeem. Het systeem wordt ongeveer door 10x zoveel webmasters gebruikt en het blijft maar groeien. Het succes heeft WordPress te danken aan de simpliciteit. Je kunt zonder technische kennis direct aan de slag met het beheren van je website. Binnen een middag weet je precies hoe alles werkt. Tevens zijn er tienduizenden plugins beschikbaar zodat je jouw website kunt uitbreiden met diverse onderdelen.

Waarom kiezen voor Joomla?

Joomla wordt gezien als de concurrent van WordPress, waar net iets meer mogelijkheden zijn dan binnen het afgeschermde WordPress. Veelal vond men de navigatie een stuk lastiger binnen Joomla, al is daar in de nieuwere versies een grote verandering doorgevoerd in het gebruikersgemak van de navigatie. Echter blijft het de vraag of het systeem het tempo van de extreme groei van WordPress kan bijbenen.

Waarom kiezen voor Drupal?

Drupal vind ik zelf nog steeds een super contentmanagementsysteem om mee te werken, echter moet je wel houden van het oplossen van problemen en foutmeldingen kunnen oplossen indien je modules gaat updaten. Het systeem geeft verreweg de meeste bewerkingsmogelijkheden voor developers, echter is het systeem een stuk uitgebreider qua navigatie, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Toch vinden veel webmaster het systeem een stuk lastiger werken. Geef iemand toegang tot alle drie de systemen en dan zal men het best uit de voeten kunnen met de eerste twee systemen.

Zo zie je dat de keuze voor een cms volledig gebaseerd is op persoonlijke voorkeur, ga je voor simpliciteit, veel ondersteuning en wil je geen webdesign apart laten maken maar direct een thema downloaden kies dan voor WordPress. Wil je meer mogelijkheden en veel bewerken aan het systeem kies dan voor Drupal of Joomla.

Comments are closed.