Een professionele bedrijfswebsite met behulp van WordPress

Een bedrijfswebsite laten realiseren door een webdesignburea is tegenwoordig helemaal niet meer nodig. Je kunt gemakkelijk en snel een bedrijfswebsite online zetten met behulp van WordPress.

Is WordPress wel geschikt als bedrijfswebsite?

De eerste vraag die veelal gesteld wordt: “Is het volledig gratis en is het wel een professionele website?”. Het antwoordt op deze vraag is simpel, zelfs webdesigners maken gebruik van WordPress! Het enige verschil is dat een webdesigner normaal gesproken een maatwerk thema aflevert die volledig in de huisstijl gerealiseerd wordt. Je krijgt niet een maatwerk design, maar er zijn heel veel gratis thema’s met een professionele look. Tevens heb je de mogelijkheid om diverse gratis plug-ins te integreren zodat je bijvoorbeeld jouw website uitbreidt met social media-kanalen, SEO of een fotoalbum.

Hoe werkt WordPress?

WordPress bestaat in principe uit een aantal bestanden (1000+) en een database. Alle teksten en titels die je op een website ziet worden opgeslagen in de database. Wanneer je een website bezoekt merk je hier niks van. Vroeger moest je zelf de bestanden uploaden via een FTP-client en handmatig een database aanmaken en tevens de koppeling regelen. Tegenwoordig is het allemaal geautomatiseerd en heb je in principe helemaal geen technische kennis meer nodig. Je logt in via DirectAdmin en klikt twee keer en je website staat online. Let alleen wel op dat je hosting DirectAdmin aanbiedt.

Niet alleen is je website snel geïnstalleerd via DirectAdmin en Installatron, maar je kunt ook instellen dat je website automatisch ge-update wordt indien er een nieuwe update uitkomt. Het is extreem belangrijk dat je te allen tijde je systeem update, anders bestaat er de mogelijkheid dat er beveiligingslekken ontstaan.

Comments are closed.