Instagram in de marketingmix

Social media platformen nemen al jaren een belangrijke positie in, in het dagelijks leven van consumenten. WhatsApp en Facebook zijn de grootste platformen in Nederland, maar ook Instagram is een social media platform met een groot bereik. Volgens het Nationale Social Media onderzoek van 2016 heeft Instagram 2,1 miljoen Nederlandse gebruikers. Hiervan maken 992.000 accounts dagelijks gebruik van Instagram. Met deze gebruikersaantallen heeft Instagram in Nederland, Twitter van de troon gestoten. Door het enorme bereik is het toevoegen van Instagram aan uw marketingmix het overwegen waard. De onderstaande tips helpen u bij het succesvol zakelijk inzetten van Instagram.

Content

Instagram is een social media platform met foto’s en video’s als content vorm. Voordat u begint met de zakelijke inzet van Instagram, is het noodzakelijk om vast te stellen voor welke doelgroep u de content gaat creëeren. Ook dienen er doelstellingen te worden bepaald voor het Instagram account. De doelgroep en de doelstellingen bepalen wat voor content u gaat delen met uw volgers. Geeft u via Instagram bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen of previews van nieuwe producten? Belangrijk is om niet alleen te focussen op het in beeld brengen van uw producten en diensten. Creëer met behulp van Instagram een verhaal rondom uw bedrijf.

Hashtags

Gebruikers kunnen op Instagram berichten en accounts vinden door, net als op Twitter, te zoeken via hashtags. Om nieuwe volgers aan te trekken en uw bereik op Instagram te vergroten, is het raadzaam om in de omschrijvingen van uw foto’s en video’s hashtags te gebruiken. Veelgebruikte hashtags zijn producten, activiteiten en plaatsnamen. Verken welke hashtags goed scoren bij uw publiek. Op deze manier weet u welke hashtags relevant zijn voor uw omschrijvingen.

Call-to-actions

Op Instagram is het helaas niet mogelijk om links met uw volgers te delen. Wel kunt u een duidelijke call-to-action overbrengen door een korte en krachtige tekst in de omschrijving te vermelden. In de biografie van uw account is het daarnaast wel mogelijk om een link te vermelden. U kunt hier in naar verwijzen bij uw foto- en video-omschrijvingen.  

Analyseren van resultaten

Om te achterhalen of u de eerder opgestelde doelstellingen voor het Instagram account ook daadwerkelijk heeft behaald, is het cruciaal om de resultaten te analyseren. Dit kunt u voor ieder Instagram bericht afzonderlijk doen. Echter biedt Cyffer u de mogelijk om eenvoudig en in één oogopslag te zien of uw doelstellingen zijn behaald. U kunt in dit online dashboard data van diverse social media platformen koppelen.

Comments are closed.