Is jouw webwinkel klaar voor de 24/7 economie?

De 24/7 economie brengt vele voordelen met zich mee voor eigenaars van een webwinkel. Je winkel is altijd open voor alle gebruikers, ook wanneer je als eigenaar al in je bed ligt. Deze trend wordt alsmaar sterker, waardoor je dus zal merken dat jouw online systemen het steeds zwaarder zullen krijgen. Zorg voor continuïteit op je systemen, waardoor jij altijd door kan blijven draaien. Hoe? Dat lees je hier! 

Wat is continuïteit?

De continuïteit van je online winkel gaat over de beschikbaarheid en het doorontwikkelen van je software en systemen, zodat deze ten aller tijden beschikbaar zijn voor je klanten en je medewerkers. Je webwinkel zal nooit kunnen doorgroeien, als je niet de ruimte hiervoor maakt.

Hoe creëer je continuïteit?

Wanneer je huidige systemen niet meer compatibel zijn, zal hier een op maat gemaakte IT oplossing voor gemaakt worden. Een team van engineers zal er dan voor zorgen dat alle systemen continu kunnen draaien, zonder overbelast te raken en dat alle vertrouwelijke gegevens veilig blijven.

Wat zijn de voordelen van continuïteit?

Continuïteit creëert dus de ruimte om online door te groeien, zonder verdere technische issues. Maar dat is niet het enige. wanneer je kiest voor continuïteit, dan profiteer jij van:

  • Zekerheid
  • Maximale uptime
  • Veilige data

Wanneer je jouw systemen optimaliseert voor continuitiet, geef je jezelf zekerheid. Technische issues hebben een schaalbare en flexibele oplossing gekregen en het wordt mogelijk om prestaties te voorspellen. Door continuïteit profiteert jouw website van maximale uptime. Door middel van de implementatie van bouwblokken en bewezen technologie, is downtime uitgesloten. Dit issue wordt door de engineerd omgedraaid tot maximale uptime. Hierdoor zijn de systemen altijd beschikbaar voor iedereen. Tot slot is alle data veilig door middel van continuïteit. Het duurt voor een gemiddeld bedrijf circa zeven uur om na een incident met dataverlies weer normaal te functioneren. Zulke problemen sluit je dus ook uit.

Wanneer begin je met het implementeren van continuïteit?

Het is aan te raden om jouw website of mobiele applicatie voor livegang al klaar te zetten voor continuïteit. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Echter is er een grote kans dat jouw site al live staat, dan doe je er verstandig om af te vragen of er al sprake is van storingen/overbelasting. Dan moet het zo snel mogelijk gebeuren, zodat je de kans minimaliseert op het verliezen van belangrijke data. Mocht dit niet het geval zijn, is de het niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk om te blijven monitoren hoe jouw bedrijf groeit, zodat je zonder te veel gedoe het later kan implementeren.

Wees altijd veilig

Het is niet alleen belangrijk dat jouw website ten allen tijden bereikbaar is. Het is ook belangrijk dat jouw website beschermd is. Zeker op het vlak van jouw IT-omgeving. Wanneer data van jou lekt en dus wordt vrijgegeven, loop je het risico om een forse boete te krijgen. Zeker als het gaat om persoonsgegevens. Daarbij is de kans dat jouw bedrijf reputatieschade oploopt.

Nu ben je op de hoogte van wat continuïteit is en het belang van continuïteit voor jouw website of applicatie. Twijfel je of jouw website al aan continuïteit toe is? Vraag dan vrijblijvend advies aan.  

Comments are closed.