Lokale website bouwen voor betere vindbaarheid

De vindbaarheid van iedere website wordt steeds belangrijker. Het draait niet meer alleen om uw design, maar ook of u vindbaar bent met uw onderneming. Door middel van een aantal simpele tips en truc’s kunt u gemakkelijk ervoor zorgen dat u door lokale bezoekers gevonden wordt op de meest belangrijke termen.

Stel u heeft een website laten ontwikkelen door webdesign Almelo en u wilt graag gevonden worden in de omgeving van Almelo en omstreken. U kunt diverse technieken toepassen, deze technieken noemt men ook wel Local SEO. SEO is het optimaliseren van uw website zodat u beter vindbaar wordt, Local SEO is in principe hetzelfde maar puur gericht op de lokale zoekresultaten. Heeft u uw onderneming in Enschede dan is het belangrijk dat u uw website laat maken door webdesign Enschede en dat u zo vaak mogelijk uw contactgegevens op uw website vermeld. U kunt bijvoorbeeld denken aan uw footer om uw contactgegevens te vermelden.

Tips om beter gevonden te worden in de lokale zoekresultaten

Zorg dat u een Google Places-account aanmaakt met uw bedrijfsnaam. Probeer zoveel mogelijk informatie over uw bedrijf in te vullen, zodat Google veel aanknopingspunten heeft.

Zorg dat u uw gegevens tevens op uw website vermeld in dezelfde opmaak zoals de bedrijfsgegevens op uw Google Places-account worden vermeld. Zorg dat u de gegevens in uw footer vermeld en zorg dat u deze gegevens over het internet verspreidt.

U wilt ook de plaatsnaam in uw titel en meta-beschrijving vermelden. Tevens is het belangrijk dat u de plaatsnaam laat terugkomen in uw tekst.

Reviews zijn ook extreem belangrijk om de vindbaarheid te verbeteren. Zorg dat u op uw Google+ account en uw Google Places-account veel positieve reviews krijgt. Hoe meer en hoe beter uw reviews zijn des te hoger zult u verschijnen in de zoekmachines.

Comments are closed.