Waar baseer jij de keuze op tijdens het kiezen van een webhoster?

Betrouwbaarheid? Prijs? Locatie? Of baseer jij jouw keuze nog ergens anders op? Webhosters worden steeds goedkoper en bieden steeds kleinere pakketten aan, maar is dit wel de goede keuze voor jouw website? Of ga je serieus aan de slag en laat je jouw website groeien?

Veel mensen kijken tegenwoordig naar de prijs van een webhosting-pakket, echter denkt men niet aan de voordelen die men behaald indien een website een stuk sneller is. De prijs/kwaliteit – verhouding is vaak een consequentie die je moet incalculeren, want wanneer je nou eenmaal weinig wilt betalen dan kun je ook niet de beste webhosting verwachten die wordt aangeboden, zoals bij de specialisten.

De websitebouwer kan met een bepaalde vorm van coderen al invloed uitoefenen op de webiste, echter begint het allemaal bij stabiele webhosting. Zorg dat je al 1-0 voor ligt op je concurrentie en zorg dat je direct goede webhosting afsluit, die snel is en stabiel online is en niet om de haverklap offline is.

Wat is stabiele webhosting en waar moet je op letten?

Kies voor webhosting uit je eigen omgeving, zoals Enschede. Zorg dat je weet wat je behoeften zijn. Moet je bijvoorbeeld gebruik gaan maken van shared webhosting, een dedicated server of toch een VPS? Veelal is shared webhosting voldoende, echter kiezen sommige ondernemingen ervoor om niet met honderden andere websites op een enkele server te staan, daarom zie je toch dat grote ondernemingen kiezen voor een dedicated server waar de website de volledige resources van de server benutten.

Echter zit er wel degelijk een verschil in de prijs. Voor een dedicated server betaal je al snel 20x zo veel als shared webhosting. Shared webhosting wordt steeds vaker gezien als onveilig, echter zijn er webhosters zoals Antagonist die gebruik maken van containerisatie.

Bij het gebruik van containerisatie worden websites afgezonderd van elkaar door middel van een container. Indien een website meer resources gaat gebruiken, dan kan alleen deze website offline gaan en zal dit geen effect hebben op de gehele server, wat uiteraard bij Shared webhosting wel het geval is.

Krijgt bijvoorbeeld een website extreem veel verkeer of wordt een enkele website aangevallen met behulp van een DDOS, dan heeft bij shared webhosting de gehele server hier last van en krijgen alle websites performance issues.

Comments are closed.