Werken we nog op kantoor in het jaar 2020?

We zien nu al een hele verandering als we kijken naar het traditionele werken. Met het traditionele werken bedoelen we een vaste kantoorbaan met de werken uren van 9 tot 5. We zien nu al een verschuiving naar het nieuwe werken. Het nieuwe werken wordt door steeds meer bedrijven omarmt en dit zal alleen nog maar meer gaan worden. Een onderzoek voorspelt dat er in het jaar 2020 niemand meer werkt op kantoor. De traditionele manier van werken zoals hierboven omschreven bestaat niet meer!

Werken in de cloud

Omdat er nu een mogelijkheid is om in de cloud te werken is het traditionele werk wat op kantoor gedaan werd niet meer nodig. Omdat alle bestanden overal opgeslagen zijn, dus niet alleen op de vaste pc, kun je op ieder moment overal werken. Je kan dus werken in de trein, thuis en bijvoorbeeld in cafe’s. Je kunt op iedere plek werken als er maar een werkende internetverbinding aanwezig is. Aangezien nu al veel plaatsten van WiFi zijn voorzien, moet dit in 2020 al helemaal geen probleem zijn.

Traditionele apparatuur wordt vervangen

In de komende jaren zal de traditionele apparatuur zoals pc’s ook gaan verdwijnen. Deze worden namelijk vervangen worden door meer mobiele apparatuur. Denk hierbij aan smartphones, tablets pc’s en nog veel meer andere apparatuur. De tijd die gaat komen zal weinig op kantoor doorgebracht worden. Werknemers zullen zelden tot nooit een stap zetten in het gebouw van hun werkgever. Maar hoe zit het dan met de samenwerking? Ook hier is een oplossing voor. Dit kan namelijk heel makkelijk via videoconferencing. Je spreekt elkaar dus via de mobiele apparaten. Sommige bedrijven doen dit al met bijvoorbeeld Skype. Wel zal het face to face contact snel wegvallen met deze manier van werken.

Soort werknemers

Het wordt nu al steeds moeilijker om een vast contract te krijgen. Vaak wordt het nu per half jaar gedaan. Ook dit gaat zich nog verder ontwikkelen. Er wordt zelfs gezegd dat straks 80% van het aantal werknemers wat een bedrijf heeft vervangen zal gaan worden. Deze werknemers zullen dan vervangen worden door freelancers.

Andere trends

Zo wordt er voorspelt dat de tieners van nu de dienst uit gaan maken. Aangezien er een verschuiving gaat plaats vinden van sociaal naar mobiel, omdat deze generatie met mobiele en sociale media zijn opgegroeid. Ook wordt de kans voor kleine bedrijven groter om te slagen. Zij kunnen nu ook wat eerst alleen grote bedrijven konden doen. Samenwerking kan daarom ook veel voor gaan komen.

Comments are closed.