WordPress optimaliseren voor de zoekmachine

Het optimaliseren van je website wordt steeds belangrijker, wil je graag gevonden worden dan is optimalisatie een absolute ‘must’. Toch liet Neil Patel onlangs nog weten dat je zelfs zonder optimalisatie kunt scoren. Hij gaf een aantal websites die nog altijd hoog in de zoekmachine staan. Niet alles heeft met optimalisatie te maken, maar ook met vertrouwen. De leeftijd van de domeinnaam en de stabiliteit van je website is nog steeds extreem belangrijk.

Hoe optimaliseer ik WordPress?

het optimaliseren van WordPress blijft een bezigheid die je zelf moet doorvoeren. Je kunt niet zomaar even een plug-in installeren en denken dat je website volledig geoptimaliseerd is. De belangrijkste plug-in WordPress SEO geeft je handvatten, maar het ligt aan jezelf of je pagina’s correct geoptimaliseerd worden voor diverse zoektermen. Uiteraard zijn de titel en beschrijving belangrijk om aan te geven wat de inhoud van je pagina’s is. Ook kun je de CTR duidelijk verhogen met een aantrekkelijke titel en beschrijving. Gebruik altijd de zoektermen waar je op gevonden wilt worden vooraan in de titel en beschrijving.

De volgende onderdelen zijn de titels binnen je teksten en de tekst zelf. Gebruik je de zoekterm voorin in de titels en gebruik je de term een aantal keer in de tekst? Zelf vind ik het ook belangrijk dat ik aanvullende informatie en termen geef rondom mijn zoekterm, dit vooral om de kwaliteit te waarborgen van mijn teksten.

De bovenstaande stappen klinken misschien simpel, maar het scheelt echt heel veel en je kunt daadwerkelijk de zoekmachineresultaten beinvloeden op deze manier.

Wat is nog meer belangrijk om beter vindbaar te worden met mijn website?

Wat een belangrijke factor voor een succesvolle website is dat je laat zien dat je website ge-update wordt. Voeg regelmatig sterke content toe en zorg dat je een communicatieplatform krijgt, waarop mensen echt gaan reageren. Hoe meer kwalitatieve reacties worden geplaatst des te betrouwbaarder jouw pagina wordt. Vooral indien geautoriseerde auteurs reacties plaatsen.

Comments are closed.