3 dingen waarop je moet letten bij het online aanschaffen van oorbellen

En dan heb je eindelijk je droomoorbellen online gezien. Maar zijn ze wel echt zo mooi en zoals op de afbeelding op de website als ze eenmaal in je brievenbus liggen? Het blijft soms lastig met online shoppen en zeker met oorbellen, want grote kans dat je ze niet kunt retourneren in verband met gezondheidsredenen (lees: ontstekingen). Dus waar moet je opletten als je online oorbellen wilt kopen? In dit artikel geef ik je een paar handige tips!

Het draait natuurlijk allemaal om één belangrijk onderwerp: kwaliteit. Want dat is waar je naar op zoek bent als je er zeker van wilt zijn dat je een goed paar oorbellen aanschaft. Dus: hoe herken je kwaliteit?

Merk

Het is uiteraard geen garantie, maar oorbellen van bekende modehuizen zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Sieraden gemaakt door de modehuizen worden met zorg en vakmanschap vervaardigd van de beste materialen door ambachtslieden die daar jaren voor gestudeerd hebben. Ook merken in het middensegment kunnen kwalitatief goede sieraden maken. Zodra je oorbellen bij een modeketen gaat kopen, zal je merken dat de kwaliteit minder wordt, omdat je dan zeker weet dat deze sieraden of oorbellen fabrieksmatig worden geproduceerd.


Topper: https://www.ikbensieraden.nl/oorbellen-kopen/parel-oorbellen/

Prijs

Hoe duurder hoe beter gaat niet altijd op. De prijs hoeft niet per se wat te zeggen over de kwaliteit van een product. Echter, als je vijf paar verschillende oorbellen in een set voor drie euro voorbij ziet komen, kun je niet verwachten dat de kwaliteit goed is. Grote kans dat ze snel verkleuren of gaan irriteren. Begrijp me niet verkeerd: er is niets mis met de aanschaf van goedkope oorbellen. Ik koop ze zelf ook geregeld. Maar met de gedachte dat ze misschien één seizoen meegaan. En dat is prima.

Bijzonder: https://www.ikbensieraden.nl/oorbellen-kopen/oor-manchetten/

Materiaal

Echt goud en zilver, parels en edelstenen; het zijn slechts een paar bekende voorbeelden van degelijke en duurzame materialen die jaren meegaan. Sommige materialen worden door het dragen zelfs mooier! Zie je woorden voorbijkomen als coating, verguld, goudkleurig? Dat betekent dus allemaal dat het geen echt goud is. Als het om goud gaat, zal er bijvoorbeeld altijd het aantal karaats bij staan. Heb je net als ik een nikkelallergie? Let er dan op of de oorbellen nikkelvrij zijn. De meeste webshops vermelden dit bij het product.

Comments are closed.