De inhoud van je make-up tasje

Bijna elke vrouw heeft het wel in haar handtas: een make-up tasje. De handigste spulletjes op beautygebied worden elke dag meegenomen in een make-up tasje. Natuurlijk is het niet handig om elke dag een hele lading make-up mee te slepen. Beperk je dus tot de belangrijkste dingen en zo hoef je niet met veel producten te slepen. De meeste vrouwen hebben niet alleen een make-up tasje in hun handtas, maar ook thuis in de badkamer. Hier zitten de spullen in die ze ‘s ochtends nodig hebben wanneer ze voor de spiegel staan. Vaak zijn deze make-up tasjes overvol, en is er geen beginnen aan. Als je dit een keer goed uitzoekt, zul je ‘s ochtends veel sneller en efficiënter kunnen werken. Stop namelijk alleen producten in je make-up tasje die je echt gebruikt. Als je bijvoorbeeld permanente make-up zoals permanente eye liner of PMU wenkbrauwen hebt laten zetten, heb je hier geen last van. Aan een beetje extra make-up voor bijvoorbeeld een feestje, heb jij genoeg.

Make-up tasje opruimen

Het begint natuurlijk allemaal bij het make-up tasje zelf. Is je make-up tasje handig in gebruik of heb je liever een andere? Bestaat je make-up tasje uit een groot vak of is het onderverdeeld in een aantal vakjes? Vaak is het fijn als je een paar aparte vakjes hebt, zodat je producten kunt onderverdelen en uit elkaar houden. Zo kun je bijvoorbeeld je kwasten los van je andere make-up bewaren. Als je het perfecte make-up tasje hebt gevonden, is het tijd om deze in te laden. Hiervoor moet je goed door je make-up heen spitten. Waarschijnlijk zitten er ook een aantal producten bij die weggegooid moeten worden of gewoonweg niet meer goed zijn. Make-up is meestal niet beperkt houdbaar. Op de verpakking is meestal een icoontje te zien in de vorm van een potje met een geopend dekseltje. Hierin staat iets getypt, bijvoorbeeld 12M. Dit wil zeggen dat dit product na openen ongeveer 12 maanden houdbaar is. Vaak kun je het ook wel zien of ruiken als een product niet meer goed is. Als een product niet meer houdbaar is, verandert het soms van kleur of substantie. Ook kan er soms een vreemde geur vanaf komen. In dit geval is het zeer raadzaam om het product meteen weg te gooien. Als je bijvoorbeeld een mascara gebruikt die niet meer houdbaar is, kan dit zorgen voor ontstoken ogen. Dit geldt ook voor andere producten rond de ogen.

Make-up tasje indelen

Om je nieuwe make-up tasje in te delen, moet je eens goed nadenken welke producten je nou echt gebruikt. Als er bijvoorbeeld nog oude mascara’s in je make-up tasje zitten, kun je deze beter weggooien. Je kunt ze toch niet meer gebruiken en ze zitten alleen maar in de weg in je zoektocht naar je goede mascara. Verder kun je bijvoorbeeld ook eens nadenken of je wel echt al je kleuren oogschaduw nodig hebt. Het kan handig zijn om een palet met oogschaduwkleuren te gebruiken voor je dagelijkse make-up. Ook kun je tegenwoordig in verschillende winkels zelf je oogschaduwpalet samenstellen. Dit is misschien wel heel handig voor jou! Verder is het verstandig om kwasten apart te houden in je make-up tasje.

Permanente make-up

Als je permanente make-up hebt, heb je dit probleem waarschijnlijk niet eens. Als je bijvoorbeeld een permanente eye liner of PMU wenkbrauwen hebt, word je al wakker met een mooie make-up op je gezicht. Je kunt natuurlijk naar wens nog een beetje extra make-up toevoegen. Permanente make-up, zoals permanente eye liner of PMU wenkbrauwen heeft nog veel meer voordelen. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over uitgelopen make-up, en scheelt het veel tijd in de ochtend.

 

Comments are closed.