De kracht van wenkbrauwen

Wanneer we het hebben over make-up en trends op het gebied van make-up dan gaat het veelal over de ogen, de wangen en de lippen. De wenkbrauwen worden, onterecht, nogal eens vergeten. En dat terwijl wenkbrauwen krachtig ingezet kunnen worden om de nadruk op jouw mooie ogen te leggen. Ook zijn de vorm en de kleur van jouw wenkbrauwen bepalend voor de expressie op je gezicht. Wil jij weten hoe je jouw wenkbrauwen van de juiste make-up kan voorzien om jouw ogen en je gelaatsvorm te benadrukken? Lees dan snel verder en ga zelf aan de slag met diverse wenkbrauwproducten of laat een beauty specialist PMU wenkbrauwen aanbrengen.

Wenkbrauwen en gezichtsvorm

De vorm van jouw gezicht is van invloed op de vorm van jouw wenkbrauwen. Bij elke gezichtsvorm staat namelijk een andere vorm wenkbrauwen. Om te bepalen wat voor gelaatsvorm je hebt, kun je het beste je haren uit je gezicht halen en voor de spiegel gaan staan. Bekijk de vorm van je gezicht goed en vergelijk deze met afbeeldingen op internet van gezichtsvormen. Kom je er niet helemaal uit welke gezichtsvorm je hebt? Teken de vorm van jouw gezicht dan met lipstick na op de spiegel. Bekijk vervolgens nogmaals welke afbeelding het meest overeenkomt met jouw tekening op de spiegel.

De ovale gezichtsvorm

Een ovale gezichtsvorm kenmerkt zich door een gemiddelde lengte. Dit betekent dat de lengte van je gezicht 1,5 keer de breedte is. Daarnaast zijn de jukbeenderen net onder je ogen het breedste punt in jouw gezicht. De ovale gezichtsvorm wordt door vrouwen als de ideale gezichtsvorm gezien. Licht gebogen wenkbrauwen passen het beste bij deze gezichtsvorm. Deze wenkbrauwvorm kan worden gerealiseerd door je wenkbrauwen te epileren, bij te tekenen met wenkbrauwpotlood of door permanente make-up aan te laten brengen.

De langwerpige gezichtsvorm

Wanneer je de langwerpige gezichtsvorm hebt, dan is je gezicht lang en smal. De breedte van je voorhoofd is even breed als onder de jukbeenderen. Om je gezicht minder lang te laten lijken zijn wenkbrauwen in een rechte vorm het beste. Je kunt aan het einde van jouw wenkbrauwen vervolgens nog een licht boogje tekenen met een wenkbrauwpotlood.

De ronde gezichtsvorm

Als je een rond gezicht hebt dan zijn de lengte en breedte van jouw gezicht ongeveer hetzelfde. Daarnaast is je gezicht vol en is jouw gezicht het breedst bij de wangen en oren. Om je gezicht iets smaller en langer te laten lijken moet je hoge bogen tekenen of laten aanbrengen in de vorm van je wenkbrauwen. Vermijd wenkbrauwen in een ronde vorm. Hierdoor benadruk je jouw ronde gezicht namelijk nog meer.

De hoekige gezichtsvorm

Een hoekig gezicht, ook wel een vierkant gezicht genoemd, is te herkennen aan een krachtige kaaklijn. Om deze kaaklijn iets zachter te maken kun je de vorm van jouw wenkbrauwen hierop aanpassen. Maak de vorm van je wenkbrauwen net als jouw gezichtsvorm hoekig en recht. Hierdoor komt gezicht beter tot zijn recht.

Een diamantvormig gezicht

Bij een diamantvormig gezicht zijn de jukbeenderen het breedste gedeelte van het gezicht. De kaaklijn is smal. Om de jukbeenderen smaller te doen lijken kan de vorm van de wenkbrauwen worden aangepast met wenkbrauwpoeder, wenkbrauwpotlood, epileren of permanente make-up. Kies bij een diamantvormig gezicht voor gebogen en licht golvende wenkbrauwen. Hierdoor oogt jouw gezicht iets zachter en smaller.

Een hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht tot slot is van boven breder dan bij de kin. De kin loopt namelijk spits toe. Om het hoofd van boven smaller te doen lijken en de kin minder smal zijn ronde, gebogen wenkbrauwen de oplossing. Maak de wenkbrauwen alleen niet te breed.

 

Comments are closed.