De softhell jas neemt aan populariteit toe

Softshell jassen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. De jassen kunnen voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden zoals sport maar ook makkelijk als vrijetijdskleding. Tevens laten veel sportclubs en bedrijven een softshell jas borduren om bijvoorbeeld naamsbekendheid te vergroten.

Wat is softshell en waarom is het zo populair?

De waterafstotende en ademende stof zorgt ervoor dat deze goed te gebruiken is in een vochtig klimaat of bijvoorbeeld de bootsport. Naast het feit een softshell jas je bij een regenbui droog houdt, is het draagcomfort van de jas ook fijn. De stof is namelijk niet alleen ademend maar ook licht. Het combineert het functionele met het esthetische. Iets wat bij andere jassen vaak ontbreekt. Een regenjas is waterafstotend, maar niet ademend. Een katoenen of leren jas is niet waterafstotend.

Hoe kan het dat een softshell jas waterafstotend is?

De stof softshell is waterafstotend door het productieproces. Softshell bestaat uit meerdere lagen die strak op elkaar geweven zijn. De lagen zorgen ervoor dat water niet door de stof heen komt. De lagen zorgen tevens voor een goede structuur waardoor de stof minder snel beschadigd.

Sporten met een softshell

Tijdens het sporten is het belangrijk dat je lichaam verkoeling heeft. Het grote voordeel, naast het afstoten van water, is het ademend vermogen van de stof. Wanneer je bij het sporten een softshell kledingstuk aantrekt zal de warmte die je lichaam produceert naar buiten laten. Hierdoor kan je lichaam afkoelen bij het fietsen, varen of skiƫn.

Hot, hip en voor iedereen verkrijgbaar

Een softshell jas heeft dus vele voordelen ten opzichte van jassen van een andere stof. Softshell is waterafstotend, ademend en licht waardoor het dragen van de jas enorm comfortabel is. Het is geschikt voor alle leeftijden, is er in vele kleuren en dus sportief als casual te dragen. Met bedrukking ideaal voor je team, sport of vriendenclub.

Comments are closed.