Diamanten

Diamanten

Diamanten hebben al eeuwenlang een bijzondere aantrekkingskracht. Het is één van de duurste stenen ter wereld en ze worden vaak in ringen geplaatst. Zo kan een diamanten ring een teken van ware liefde zijn of eeuwige trouw aan uw geliefde. Naast de prachtige waarde voor uw geliefde zijn diamanten een goede investering. Ieder jaar dat u een diamant draagt wordt deze meer geld waard. Maar bovenal heeft u altijd een uniek sieraad en een symbool van de liefde.

Een diamant is een uniek soort steen.

Diamanten geven niet alleen een bijzondere uitstraling, maar zijn ook nog eens uniek. Er is geen enkele diamant op de wereld hetzelfde. Dit maakt de stenen zo kostbaar en zelfs het formaat bepaald niet de prijs van een diamant. Het is vooral de uitstraling en de manier waarop de diamanten geslepen zijn. Doordat ze zo ontzettend schaars zijn is de prijs nog altijd hoog. De schaarste van diamanten zal alleen maar verder toenemen in de komende jaren, waardoor diamanten steeds duurder worden.

Het gewicht van een diamant.

De prijs van een diamant wordt soms bepaald door het gewicht. Uiteraard telt dit mee, maar vooral de manier van slijpen en de uitstraling telt mee voor de prijsbepaling. Het gewicht van een diamant wordt altijd aangegeven in carat of karaat. Ongeveer staat één karaat diamant gelijk aan 0,2 gram diamant. Diamanten worden eigenlijk in alle groten en maten vormgegeven. Afhankelijk van de manier van slijpen wordt ook het formaat en aantal punten in de diamant bepaald. Een halve karaat diamant heeft al 50 punten. Naast het gewicht van de diamant komt het steensoort in vrijwel alle kleuren voor. Dit is heel erg afhankelijk van de materialen die het steensoort hebben aangetast. Als u een hele heldere diamant heeft, dan is deze vrijwel niet aangetast. Dit betekend direct dat u een zuivere en zeer dure diamant in huis heeft.

Comments are closed.