Een dagje shoppen met de vrouw

Veel mannen hielden er in het verleden er een slechte naam op na als het ging om het kopen en dragen van kleding. Vaak waren de vrouwen degenen die met kleding aan kwamen zetten als ze de stad in waren geweest. Dit werd vaak voorgesteld aan de man en de man vond het vaak wel prima, omdat ze in de meeste gevallen geen zin hebben om de stad in te gaan. Dit droeg helaas ook niet bij aan het modebewustzijn van de man. Ze hadden in dat opzicht niet veel te kiezen, omdat ze niet bij het aankoopproces betrokken waren. Vaak als het gaat om schoenen zijn ze daarbij wel aanwezig. Dan laten ze ook vaker hun mening spreken als de vrouw een aantal schoenen aanbied.

Buiten de comfortzone

De vrouwen die vaker modieuze kledingstukken meenam uit de stad, viel vaak een beetje buiten de comfortzone van de man. Vaak omdat mannen de modebewegingen niet tot nauwelijks volgen en niet weten hoe je bepaalde kledingstukken moet dragen. Het ene jaar werden het losse shirts met print erop en het andere jaar een nauwsluitend shirt zoals de Italiaanse shirts en daarna een shirt met nekkraag. Daardoor wordt het een stuk moeilijker om de mode te volgen, aangezien de ene modetrend de ander al snel opvolgt.

Met de komst van webwinkels wordt het de mannen een stuk makkelijker gemaakt. Ze kunnen zelf op zoek gaan naar kledingstukken die meer naar hun eigen smaak valt en ze kunnen ook de maten zelf bepalen. Het voordeel hiervan is dat het ze een stuk minder tijd kost, een klein tijdje achter de computer, tablet of smartphone.

Toch mee de stad in

Daarom maakt het shoppen op internet het voor mannen vele malen aantrekkelijker dan op een koopavond of zaterdagmiddag door de stad te slenteren met de vrouw. De vrouw die vaak dan geen oog meer heeft voor de man en constant tussen de rekken zit te zoeken om een passend kledingstuk te vinden. En dan sta jij als man hulpeloos buiten de winkel voor je uit te staren, je gaat wat voor jezelf doen zoals een broodje eten buiten de deur.

En voor de meeste mannen het meest verschrikkelijke scenario dat je een adviserende rol moet vervullen voor je vrouw. Je staat net op het punt om het op te geven en slaakt een diepe zucht uit en wil je wilt de deur uit lopen om buiten te wachten, op dat moment vraagt je vrouw om in de winkel te blijven. Na een minuut of 10 heeft je vrouw een aantal kledingstukken tussen de rekken vandaan getrokken, waaronder een broek, jurkje en shirtje. Je bent net fase 1 voorbij, nu is het wachten tot ze uit de paskamer komt om kledingstuk één aan je te laten zien. Na 2 minuten gaan eindelijk de gordijnen opzij en komt ze uit de paskamer gelopen en trekt een beetje aan het shirtje. Ze vraagt aan je of dat je het een mooie shirtje vind. Eigenlijk weet je het antwoord al, maar je zegt ‘ja, het staat je werkelijk geweldig, vooral de kleur staat je heel goed’. Ze draait zich om naar de spiegel en bekijkt zichzelf nog een seconde of 5, ze draait zich weer terug om naar jou en zegt ‘nee, ik vind dit patroontje op het shirtje niet zo mooi’. Je geeft een diepe zucht en ze draait zich zonder slag of stoot om naar de paskamer. Dit ritueel gaat zo een minuut of 20 door en uiteindelijk staan jullie buiten de winkel zonder een tas van de winkel, waar je zo’n 40 minuten hebt staan wachten.   

Dit zou één van de scenario’s zijn die mannen kunnen doorlopen, maar zo zijn er nog veel meer. Daarom willen mannen niet graag in de stad rondstruinen op hun vrije zaterdagmiddag. Webshops zijn voor de mannen ideaal om toch de modetrends te kunnen blijven volgen en snel hun aankopen binnen te krijgen.

 

Comments are closed.