Flexibele band voor het leven: stapelringen

Een romantisch huwelijksaanzoek en een huwelijksceremonie met dierbaren – een bruid zegt twee keer ‘ja’ tegen haar partner.

De verlovings- en trouwringen, symbolen van geloften en liefde gegoten in edelmetaal, worden klassiek gedragen op de ringvingers van de linker- en rechterhand. Gecombineerd als stapelring wordt de verlovingsring voor of na de trouwring bevestigd en komt hun schoonheid in combinatie naar voren. Wij kochten trouwens zowel de verlovingsringen als de trouwringen bij 123Gold.nl.

Een en een maakt er twee: verloving en trouwring

Oorspronkelijk gevestigd in de VS en Groot-Brittannië, kiezen steeds meer bruidsparen in Europa nu voor de traditie van de verlovingsring als stapel- of zijring.

Meer precies betekent dit dat de man in eerste instantie een solitaire-ring, een smalle en rijkelijk versierde ring, om de hand van zijn partner houdt. Deze eerste ring is meestal een individueel sieraad, verfraaid met ornamenten of versieringen, of zet een enkele diamant in het midden, maar hij kan ook eenvoudig worden geslepen.

In navolging van de gewoonte, vormt de uitgebreider ontworpen verlovingsring een aanvulling op de meer onopvallende trouwring na de bruiloft door hem ervoor of erna op dezelfde vinger te plaatsen. Als de wens voor het verder gebruik van de verlovingsring naast de trouwring al vroeg wordt gevestigd, moeten de bruid en bruidegom bij het kiezen aandacht besteden aan de optische harmonie van het ontwerp van de trouwringen.

Een kunstig gesneden stapelring kan een stijlvolle aanvulling zijn op een eenvoudige trouwring, maar de legering en de set edelstenen moeten bij de laatste passen.

Een smalle verlovingsring voor de trouwring plaatsen is een smaakvol sieraad, zeker als de verlovingsring helemaal niet gedragen zou worden. De combinatie van beide sieraden maakt het niet alleen comfortabel om te dragen, zeker op modegebied zijn er prachtige combinaties mogelijk. Een uitvoerig versierde stapelring laat de geassembleerde vingersieraden tot zijn recht komen en kunnen extra elegantie uitstralen in het dagelijks leven of als waardevol accessoire voor speciale gelegenheden.

Wanneer ze om de vinger worden geplaatst, vullen verlovings- en trouwringen elkaar aan om een ​​glamoureus totaalbeeld te creëren met een symbolische achtergrond en kunnen ze nog meer blikken trekken door hun verbinding.

Zorg ervoor dat de twee ringen niet alleen visueel bij elkaar passen, maar ook samen kunnen worden gedragen zonder dat de metalen of stenen “in de weg zitten”. Als de steen van de verlovingsring inclusief zetting bijvoorbeeld aan de eigenlijke ring is bevestigd, kan de trouwring direct aansluiten op de verlovingsring – de ringen liggen dus vlak naast elkaar.

Als de steen van een van de ringen rechtstreeks in de ring zou worden geïntegreerd in een vegende setting, zou er een opening zijn tussen de twee ringen, omdat het 2e sieraad niet onder de edelsteen van de 1e kan worden geschoven.

Comments are closed.