Ik heb een oogje op jou

Je ogen zijn erg belangrijk voor je uitstraling. Veel meiden willen het liefst mooie grote kijkers met lange en gekrulde wimpers. Helaas zijn hier maar weinig dames mee gezegend en moet de rest een andere manier vinden om hun ogen te laten opvallen. Je wilt het liefst dat je ogen de blikvangers zijn en dat ze jou net dat beetje meer pit, sexappeal of glans geven. We maken onze ogen dan ook op om ze extra te benadrukken. Aangezien de meeste van ons geen professionele make-up artiesten zijn en nauwelijks mascara weten aan te brengen zonder dat het overal zit, is het slim om te oefenen. Oefening baart immers kunst. Ook het aanbrengen van een eyeliner kan heel wat voeten in de aarde hebben. Zit je eyeliner er eindelijk mooi op, zit het halverwege de avond overal behalve op de plek waar het hoort te zitten. Dat is een reden dat veel mensen voor een permanente eyeliner kiezen.

 

Let op de vorm van je ogen

Heb jij geen permanente make-up en ga je toch zelf aan de slag met het opmaken van je ogen, let dan op de vorm van je ogen! Je kunt heel wat bereiken met make-up, maar je moet weten hoe jij je ogen zo mooi mogelijk uit laten komen. Zo is het bij kleine ogen mooier om ze wat groter te laten lijken. Breng daarom een lichte kleur aan op je oogleden en gebruik een donkere eyeliner en kleur voor de zijkanten van je ogen. Bij ogen die wat dieper liggen is het verstandig om een highlighter te gebruiken onder je wenkbrauw en een lichte kleur oogschaduw aan te brengen. Bij ogen die er juist een beetje uitpuilen kun je beter wat donkere kleuren gebruiken en bij ogen die ver uit elkaar staan, moet je de focus leggen op de binnenkant van de ogen. Er zijn veel mogelijkheden en je kunt het beste voor  de spiegel oefenen om te kijken wat het beste bij jouw ogen en vorm van je gezicht past. Vergeet ook niet om de overige make-up op de make-up van je ogen aan te passen. Het is een regel dat je of de nadruk op je ogen legt of op je lippen. Mooie groene oogschaduw in combinatie met de klassieke rode lippen zijn over het algemeen niet zo’n goede combinatie.

 

Steel de show

Als je een avondje gaat stappen met vriendinnen wil je er natuurlijk leuk uit zien. Smokey eyes doen het altijd goed voor een stapavondje. Het is niet iets wat je even snel doet dus je moet er echt de tijd voor nemen. Maak je lippen subtiel op, een mooi jurkje aan en hoge hakken eronder. Je bent klaar om te gaan en om de show van de avond te stelen. Ga met je vriendinnen los op de dansvloer en zing mee op de heerlijk meezingers.

 

Comments are closed.