Meindl wandelschoen

De voordelen van een Meindl werkschoen
Meindl is een Duitse schoenenfabrikant dat al meer dan 300 jaar bestaat. Kenmerk aan Meindl schoenen is het vakmanschap waarmee de schoenen zijn gemaakt en de uitermate hoge kwaliteit. Dit heeft geresulteerd in diverse schoenenlijnen voor allerlei doeleinden. De Meindl wandelschoenen hebben zich inmiddels dubbel en dwars bewezen. Maar er zijn ook Meindl werkschoenen, waarmee je optimaal veilig kunt werken. Ook hier zorgen juist de kwaliteit en het vakmanschap ervoor dat je voeten goed beveiligd zijn.

De geschiedenis van Meindl

Meindl bestaat al meer dan 300 jaar. De familie Meindl stamt uit een oud laarzenmakers-geslacht en weet dus waaraan kwalitatieve schoenmode aan moet voldoen. De laarzen die Meindl toentertijd maakte, waren al van topkwaliteit. Aan één laars werden soms wel 200 verschillende handelingen uitgevoerd. Dit zorgde ervoor dat Meindl internationaal zeer bekend werd om haar kwaliteit. Het was pas in 1928 toen de toenmalige telg Lukas Meindl begon met het produceren van wandelschoenen. De wandelschoenen werden op eenzelfde wijze geproduceerd als de laarzen. Met veel aandacht en oog voor kwaliteit dus. Hoe schoenen moesten zitten werd door de familie Meindl in de praktijk uitgetest tijdens het jagen of tijdens wandelvakanties. Vandaag de dag produceert Meindl één miljoen schoenen per jaar van nog steeds dezelfde hoge kwaliteit als 300 jaar geleden.

De Meindl werkschoen

Wanneer je in een risicovol beroep werkzaam bent, dan zijn goede veiligheids- en werkschoenen van levensbelang. Over de kwaliteit van de Meindl werkschoen hoef je niet te twijfelen. Verder hebben Meindl werkschoenen tal van voordelen. Meindl werkschoenen zijn uitgevoerd met een veiligheidsneus, een gesloten hiel, een antistatische zool en een hak dat energie absorbeert. De Meindl werkschoen is tevens olie- en brandbestendig en volledig waterdicht. Tel daarbij op dat de schoen uiterst comfortabel zit en je niet het idee hebt dat je werkschoenen draagt en je hebt de perfecte werkschoen. Uiteraard zien de Meindl werkschoenen er ook nog eens modieus uit.

Comments are closed.