Meindl Wandelschoenen

Naast het dragen van kleding is ook het dragen van schoeisel een zeer belangrijke basisbehoefte van de mens. Die schoenen kunnen echter heel wat verschillende functies hebben: sneakers voor in je vrije tijd, elegante schoenen voor feestjes, wat meer comfortabele schoenen voor op het werk, laarzen voor als het slecht weer is, enz. Maar schoenen kennen ook belangrijke toepassingen bij het beoefenen van sporten of bij het uitoefenen van activiteiten in de natuur. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan wandelen. Bij wandelaars zie je hoe langer hoe meer dat ze degelijke kledij dragen die is aangepast aan allerlei omstandigheden zoals o.a. het weer of het klimaat. Maar die kledij is niet alles, ook de schoenen zijn van ongekend belang.

Meindl schoenen: Duitse kwaliteit

In Duitsland waren er vroeger een heleboel steden waar er heel wat productieplaatsen voor schoenen waren ondergebracht. Vandaag de dag, echter, is Meindl bijvoorbeeld nog één van de enige producenten van laarzen die hier nog van overblijft. Bij deze producent, in Beieren, werken zo’n 200 mensen die instaan voor de productie van schoeisel van de allerhoogste kwaliteit. Meindl is al zo’n 300 jaar gekend als schoenmaker en er wordt nog steeds heel erg vastgehouden aan de traditie van het handgemaakte schoeisel. De productiemethodes gaan mee met hun tijd, maar houden wel vast aan de tradities. De schoenmakers hebben niet alleen ervaring met het vak maar ook met de materialen.

Echte wandelaars dragen degelijk schoeisel!

Het is zeer belangrijk om degelijk schoeisel te dragen wanneer je de natuur in trekt. Meindl wandelschoenen zijn namelijk schoenen waarop je haast blindelings moet kunnen vertrouwen. Wanneer je bijvoorbeeld aan nordic walking doet, kom je op plaatsen die net iets te avontuurlijk(en soms ook gevaarlijk) kunnen zijn om je te begeven met gewoon schoeisel. Het is namelijk heel belangrijk dat je grip hebt op de ondergrond om het risico op uitglijden of vallen te beperken.

Meindl wandelschoenen moeten niet alleen functioneel zijn maar bovendien ook nog eens comfortabel. Wandelen is namelijk heel belastend en intensief voor je voeten. Na een tijdje kunnen ze dan ook pijn gaan doen in gewoon schoeisel. Daarom is het ten zeerste aan te raden om te investeren in degelijke schoenen die comfortabel zijn. Zo gun je je voeten een comfortabele ondersteuning en zal het wandelen veel vlotter en aangenamer kunnen verlopen. En dat zowel voor jou als voor jouw voeten!

Comments are closed.