Modetrends voorjaar 2016

Ook al is de winter nog bezig, langzaamaan komen de kledingstukken voor het voorjaar weer in de winkels. Ook op de catwalk zijn natuurlijk weer verschillende trends voor het voorjaar van 2016 gespot. We lopen nu nog wel in onze bontjassen, de trends voor het voorjaar mogen er ook wezen. Bontjassen houden ons lekker warm deze winter, maar over een tijdje mogen de bontjassen weer worden ingeruild voor heerlijke zomerse kledingstukken. Maar wat zijn nou eigenlijk precies de trends voor het voorjaar?

Strepen

Een trend die we zien terugkomen op de catwalk, is het gebruik van strepen. Misschien heb je al wel een aantal kledingstukken in je kast liggen met streepjes. Deze kun je dan gewoon weer uit de kast halen, want de streep is helemaal terug. Ze kunnen horizontaal, verticaal maar ook diagonaal voorkomen. Vaak wordt de kleur wit gebruikt als ondergrond, in combinatie met een andere kleur. Echter kunnen eigenlijk alle kleuren, en zelfs transparantie komt aan bod. Meestal wordt de wat bredere, grovere streep gebruikt, alhoewel in dikte ook flink gevarieerd kan worden.

Kant

Kant doet het eigenlijk al heel lang goed in de modewereld. Vooral jurkjes met kant zien we al heel lang. Kant geeft een jurkje net een wat feestelijker tintje, en hierdoor zijn ze perfect voor bijvoorbeeld kerstmis. Ook voor een bruiloft of andere feestelijke gelegenheid zijn deze jurkjes perfect. Echter hoeft kant niet meer per se worden gebruikt voor feestelijke gebeurtenissen. Ook voor de gewone doordeweekse dag kun je kant dragen in het voorjaar van 2016. Een opvallende trend die we hierbij zien, is dat kant steeds meer kleur krijgt. Als je hiervoor kiest, kun je de rest van de outfit het beste vrij simpel houden. Zo blijft het gekleurde kant de echte eyecatcher. Als je een jurkje van gekleurd kant draagt, kun je hier wat subtiele accessoires bij dragen en je outfit is compleet.

Glans en metallic

Een andere trend die we hebben gespot op de catwalk, is het gebruik van glans en metallic. Zilver en goud kleurige kledingstukken hingen al een tijdje in de winkels, maar we zien ook hier een verschuiving naar het gebruik van meer kleur. Bijvoorbeeld roze of groene stof met een glanzende afwerking. Als je kiest om deze trend te dragen, moet je er wel voor zorgen dat je de rest van je outfit subtiel houdt. Als je een kleurrijk item met glans kiest, moet de rest subtiel blijven. Wanneer je maximaal een item met kleur en glans kiest, zorg je ervoor dat het niet over de top wordt.

Belangrijkste kleuren

Ook zijn er elk jaar weer bepaalde kleuren die veel terugkomen. Zo zien we bijvoorbeeld veel gebruik van de kleur wit. En hiermee bedoelen we dan ook echt helemaal in het wit. Een witte broek met een witte blouse, een witte jurk, of een witte rok, het kan allemaal. Wit kan heel mooi staan in de zomer, maar erg handig is het niet altijd. Een vlek op je mooie witte kleding is natuurlijk heel vervelend. Gelukkig wordt wit ook vaak gecombineerd met bruintinten en aardetinten. Dit is wat minder besmettelijk, en daardoor ideaal om te dragen. Wit staat vaak heel chic in combinatie met aardetinten. Een rok in een aardetint met een witte blouse erop is bijvoorbeeld een hele mooie, chique outfit. Ook zijn koraal, burgundy, indigo, ijsblauw, teal en taupe veel voorkomende kleuren in het voorjaar. Deze mooie kleuren kunnen op veel manieren worden gecombineerd.

Deze trends zijn heel mooi en draagbaar in dit voorjaar. We genieten nu nog even van onze bontjassen, maar de bontjassen kunnen straks weer de kast in. Dan kunnen ze worden omgewisseld voor kledingstukken in deze prachtige trends.

TAG: Stropdassen

 

Comments are closed.