Spijkerbroek of jeans

Spijkerbroek of jeans

Een spijkerbroek of een jeans, het zijn broeken die iedereen wel eens draagt! Maar wat is het verschil tussen deze benamingen? Het is zeer eenvoudig.

Spijkerbroek of jeans: de verschillen

Spijkerbroek: betekenis

Een spijkerbroek is een broek dat gemaakt is van katoen of spijkerstof, meestal zijn deze broeken in een blauwe kleur te koop.

Jeans: betekenis

Wat is nu juist het verschil tussen een spijkerbroek en een jeans? Het antwoord is: niets! Natuurlijk niet, want jeans is een synoniem voor spijkerbroek.

Spijkerbroek: de juiste kiezen

Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende soorten spijkerbroeken. Zo heb je bijvoorbeeld de skinny jeans, die smal zit aan de benen. Ook bestaat er de bootcut jeans, die wijder loopt naar onderen toe en zijn er nog andere soorten van jeans. Omdat er zoveel verschillende soorten jeans bestaan, is het belangrijk dat je de juiste jeans kiest!

Spijkerbroek: een andere pasvorm per figuur

Een spijkerbroek kan aan de ene persoon als gegoten zitten en bij een andere persoon helemaal niet. Dit komt door de bouw van ons lichaam. Grotere personen moeten vaak kiezen voor een andere jeans dan kleinere personen. Hetzelfde geldt voor dikke en dunne personen. Ook zij moeten elk een ander model kiezen, naargelang hun figuur.

Spijkerbroek: de taille en de lengte

Als u niet wilt dat de aandacht naar bepaalde delen van uw lichaam getrokken wordt, dan mag u de jeans aan deze lichaamsdelen niet te nipt nemen. Het is beter dat de jeans hier wat losser zit. Kijk daarvoor goed naar de maat van de spijkerbroek. Deze wordt meestal vertegenwoordigd door twee getallen, het ene getal geeft de taille omvang weer en het tweede getal is de lengte.

Spijkerbroek: merken

Er bestaan heel wat merken waarin u een spijkerbroek kan kopen. Zo kan u een jeans kopen van het merk dat u prefereert, bijvoorbeeld Esprit, Mexx, Hugo Boss, Seven, Versace, Lee Cooper, Levis, enzovoort. De lijst van de jeans merken is zeer lang. Als u tevreden bent van een merk, dan hoeft u niet verder te zoeken, want het is mogelijk dat geen enkel ander merk zo goed zit. Elke fabrikant die jeans fabriceert, richt zich op een bepaald publiek en hun eigen klanten. Het ene merk maakt bijvoorbeeld andere modellen dan het andere merk. Het ene merk gebruikt dan weer andere stoffen en een andere kwaliteit dan het andere merk. Sommige merken richten zich op een zeer beperkt publiek, bijvoorbeeld op mensen met hele slanke benen of op meer volslanke personen.

Comments are closed.