Tips om overhemden te strijken

Als je een nieuw overhemd aan je collectie hebt toegevoegd, wil je natuurlijk dat deze mooi blijft. Ook als je je nieuwe kledingstuk een aantal keer hebt gedragen en gewassen, wil je dat deze er nog als nieuw uitziet. Daarom worden hieronder enkele tips gegeven hoe je bijvoorbeeld je mooie nieuwe Italiaanse overhemd het mooist houdt na het strijken.

Wassen

Zodra je je overhemden uit de wasmachine haalt, kun je ze het beste ophangen op een hangertje en zo kreukloos mogelijk laten drogen. Je kunt het beste de plooien eruit strijken met je handen, op deze manier drogen je overhemden al mooi op. Ook blijft de vorm zo beter behouden. Mocht je kleding nou toch verkreukt zijn, dan kun je het kledingstuk in een vochtige ruimte zoals de badkamer hangen. Zo gaan de kreukels er al deels uit en hoef je nog maar een klein beetje te strijken.

Strijken

Nu kun je beginnen met strijken. Dit werkt het beste als de was nog vochtig is. Je kunt beginnen met strijken als de was nog net niet helemaal droog is, de was bevochtigen met een plantenspuit, of een stroomstrijkijzer gebruiken.

Om je overhemden mooi te houden tijdens het strijken, is het natuurlijk belangrijk dat je met een schoon strijkijzer strijkt. Je kunt je strijkijzer schoon houden door deze regelmatig te ontkalken. Dit doe je door een beetje azijn met water te verdunnen en in het strijkijzer te gieten. Hierna kun je dit goedje weer verwijderen en het strijkijzer door laten stomen met schoon water. Als je nou echt heel zuinig bent op een kledingstuk, kun je een stukje stof tussen de kleding en je strijkbout leggen. Zo komt eventuele viezigheid op het stukje stof en niet op je mooiste kledingstuk.

Tegenwoordig heb je ook nieuwe strijkplankhoezen op de markt die ervoor zorgen dat het strijken nog sneller gaat. Deze hoezen bestaan uit een warmtereflecterend oppervlak, hierdoor hoef je maar één kant van een kledingstuk te strijken. Op de andere kant wordt de warmte vanzelf gereflecteerd.

TAG: Marvelis Overhemden

 

Comments are closed.