De meest voorkomende beroepen in de bouw: top 4

Onderwijsinstelling Bouwopleidingzuidwest.nl biedt verschillende opleidingen aan voor mensen die in de bouw willen werken. Wil jij later in de bouw werken en wil je dit mogelijk maken door een bouwopleiding van Bouwopleidingzuidwest.nl te volgen, maar weet je niet zo goed welke baan in de bouw het beste bij jou past? Lees dan in dit artikel wat de vier meest voorkomende beroepen in de bouw zijn en bepaal aan de hand van de informatie op deze pagina welk beroep het beste bij jou past.

Nummer 1: assistent bouw

Een assistent bouw assisteert de vakman bij het werken aan dingen als gebouwen, wegen en bruggen. Je bewerkt materialen, je bouwt constructies en je voert werkzaamheden uit die het bouwen van de constructie voor de vakman gemakkelijker maken.

Nummer 2: timmerman

Een timmerman is gespecialiseerd in het maken van constructies van hout. Dit kan een balkconstructie zijn om een groot gebouw te ondersteunen, maar het kan ook om een meubelstuk gaan. Je kunt stellen, een bouwwerk uitzetten, aftimmeren en omgaan met verschillende soorten gereedschappen en machines die je gebruikt bij het timmeren. Je werkt alleen, maar ook vaak in teamverband op de bouwplaats. Je kunt deze opleiding ook volgen om allround timmerman te worden, waarbij jouw takenpakket als timmerman nog groter wordt.

Nummer 3: metselaar

Een metselaar kan alles metselen: van de fundering van een woning tot de daknok van een bedrijfspand. Je kunt werken met verschillende soorten bakstenen, maar je kunt ook aan de slag met verschillende soorten metselverbanden. Bovendien kun je passen en meten als geen ander, want het beroep van metselaar is erg nauwkeurig. En vind je het leuk om bezig te zijn met lijm-, herstel- en betonwerk? Dan is het beroep van de metselaar ook zeker iets voor jou, want bij dit veelzijdige beroep ben je ook met deze taken bezig. Je kunt deze opleiding ook volgen om allround metselaar te worden, waarbij jouw takenpakket nog groter wordt.

Nummer 4: tegelzetter

Een tegelzetter is gespecialiseerd in het aanbrengen van keramische tegels op betonnen vloeren. Als tegelzetter werk je vaak in nieuwbouwwoningen en nieuwe kantoorpanden, maar je kunt ook meehelpen met de renovatie van een pand. Het is een precies werkje, maar het resultaat is altijd prachtig. Ben je tegelzetter, dan zie je aan het einde van de dag precies wat je hebt gedaan en wat jouw harde werken heeft opgeleverd.

 

Comments are closed.