Hoe word je stukadoor?

Je hebt al een aantal jaren school achter de rug en hebt ook nog eens je vmbo-diploma gehaald? Je kunt verschillende richtingen op richting sector Economie, Landbouw, Zorg en Techniek. Daarvoor zijn verschillende mbo-scholen die daar een aanbod in hebben. Maar waarom zou je niet gelijk willen werken en leren met een bouwopleiding bij een echt bouwbedrijf, ? Het biedt vele voordelen, je kunt meteen aan de slag als leerling-werknemer en krijgt er ook nog eens goed voor betaald. Wie wil dat nou niet?

Eisen

Ben je altijd al handig geweest met gereedschap en ben je ook nog eens praktisch gericht. Dan is werken in de bouw echt iets voor jou. Er zijn verschillende richtingen die je op kan in de bouw, ieder persoon heeft een vakrichting waar die op wilt. Wil je stukadoor worden dan zijn er een aantal vaardigheden en competenties die je nodig hebt. Bovenal moet je precies kunnen werken en oog voor detail hebben, klanten zijn kritisch en willen een mooi resultaat zien. Je moet ook onder tijdsdruk kunnen werken aangezien elk precisiewerk ook aan een bepaalde tijd moet voldoen.
Om stukadoor te worden moet je minimaal je vmbo-diploma hebben gehaald zodat je kan starten aan de opleiding tot stukadoor.

Opleiding

Hoe ziet jouw opleiding eruit? Je wordt in 3 fases opgeleid tot een allround stukadoor niveau 2. Om je diploma hiervoor te halen dien je in 2 jaar de opleiding af te ronden. In Fase 1 ga je kennis maken het vak en je gaat werken met de verschillende gereedschappen die je gaat gebruiken in de praktijk. Dit is niet het enige wat je gaat ontwikkelen, je gaat ook aan je sociale vaardigheden werken om te leren netwerken.
In Fase 2 ga je je verdiepen in de praktijk, je krijgt realistische praktijksituaties voorgelegd die je moet gaan oplossen. Deze opdrachten ga je één voor één uitwerken om zo je praktische skills een boost te geven. In Fase 3 ga je zelfstandig het werkveld in om zo al je skills die je in de voorbije jaren hebt opgedaan in de praktijk uit te voeren. Om je diploma te halen ga je een ‘proeve van bekwaamheid’ uitvoeren en daarna ben een gediplomeerd vakman niveau 2.

Doorgroeien

Nadat je je diploma hebt gehaald op niveau 2, heb je volop mogelijkheden om je skills en ambities uit te breiden dan kun je beginnen met een niveau 3 opleiding restauratie stukadoor worden om je precisiewerken verder uit te werken. Wil je toch liever een ondernemer worden, dan kun je een opleiding niveau 4 volgen om het ondernemerschap onder de knie te krijgen.

Ben je benieuwd naar nog meer informatie, dan kun je ons zoeken op Bouwopleidingzuidwest.nl

 

Comments are closed.