Streng alcoholbeleid tijdens introweek TU/e

Kijk tijdens de introductieweek van de TU Eindhoven uit dat je niet straal bezopen wordt, want zal je snel van een koude kermis thuiskomen. Aankomende studenten krijgen aan het begin van de dag een polsbandje om mee te kunnen doen aan de activiteiten. Die bandjes worden afgenomen als er te veel gedronken wordt, laat het blad van TU/e Cursor weten.

Polsbandjes

De polsbandjes zijn ingevoerd om mee te kunnen doen aan de georganiseerde activiteiten tijdens de introductiedag. Niet alleen meerderjarige aankomend TU-studenten zullen tijdens de introductie gecontroleerd worden op te veel alcoholgebruik. Ook wordt er gecontroleerd op alcoholconsumptie door jongeren onder de achttien jaar oud. Het blad van de TU/e waarschuwt de studenten alvast voor de strenge controles. Verschillende beveiligingsbedrijven hebben al aangegeven de controles ook te steunen, maar niet iedereen is hier blij mee. Er zijn al veel boze uitingen ontvangen over deze nieuwe aanpak tijdens de introdag.

Alcoholbeleid geldt ook voor begeleiding

Ook voor de begeleiders gelden deze regels. Deze zogenaamde intropapa’s en –mama’s zijn vaak derde- of vierdejaars studenten van de TU/e die de groepjes aankomende TU/e-studenten meenemen en begeleiden tijdens die dag. Zij moeten dus ook op hun tellen passen. De polsbandjes zullen ook een middel zijn om op leeftijd te controleren, zodat minderjarigen geen alcohol meekrijgen. Ongeveer 12 procent van de aankomende TU/e-studenten is nog minderjarig, wat vorig jaar stond voor 240 studenten.

Tweede kans

Wanneer je als minderjarige (aankomend) student wordt gepakt tijdens het drinken van alcohol zal je polsbandje worden doorgeknipt. Je krijgt dan nog een tweede kans, maar je moet bij de organisatie een nieuw bandje komen halen en uiteraard uitleg geven. Als je ’s avonds gepakt wordt kun je naar huis gaan, want dan worden er geen tweede kansen gegeven. Studentenverenigingen houden zich doorgaans goed aan het alcoholbeleid, omdat ze anders de kans hebben dat ze hun vergunning moeten inleveren.

Comments are closed.