Studeren in Zweden

Als je een HBO opleiding volgt, krijg je hoogstwaarschijnlijk te maken met de keuze om in het buitenland te studeren. Vaak heb je als HBO student de mogelijkheid om een stage of minor in het buitenland te volgen. Dit kan een grote stap zijn voor je, maar het kan ook onwijs leerzaam zijn. Natuurlijk is het ook een hele ervaring als je voor een bepaalde periode in het buitenland verblijft. Als je ervoor kiest om bijvoorbeeld te gaan studeren in Zweden, zul je te maken krijgen met een goede onderwijskwaliteit. Bepaalde Zweedse universiteiten staan zelfs in de top 100 van beste universiteiten. Studeren in Zweden is dus zeker geen slechte keus. Buiten de hoge onderwijskwaliteit staat Zweden ook nog eens vooraan op het gebied van technologie en innovatie. Verhuizen naar Zweden kan dus een goede keuze zijn.

Studeren in Zweden

Zoals hierboven al werd gezegd, is studeren in Zweden een goede keus wat betreft de onderwijskwaliteit. Bovendien is het collegegeld in Zweden erg laag, dit is dus een ander voordeel. Wel gelden er voor bepaalde universiteiten bepaalde toelatingseisen. Er kan worden gekeken naar cijferlijsten en vaak is er ook kennis van de Zweedse taal vereist. Cursussen Zweeds horen vaak bij de mogelijkheden.

Verhuizen naar Zweden

Als je gaat studeren in Zweden, zal er een verhuizing plaatsvinden. Je spullen zullen verhuisd moeten worden over een grote afstand. Hiervoor kun je de hulp inschakelen van een verhuisbedrijf, bijvoorbeeld De Jong Verhuizingen. In Zweden kun je op kamers gaan wonen, de voorzieningen met betrekking tot studentenwoonruimte zijn over het algemeen erg goed in Zweden. De kamers in Zweden zijn dan ook niet goedkoop en hetzelfde geldt voor de dagelijkse boodschappen. Dit zijn dus zaken om eens goed over na te denken als je gaat verhuizen naar Zweden.

Het leven in Zweden

Het leven in Zweden is dus duurder dan het leven in onderwijs, maar het schoolgeld is weer vele malen goedkoper. Het is handig als je Zweeds spreekt, maar over het algemeen kun je je in Zweden ook verstaanbaar maken in het Engels. Echter kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en een Zweedse taalcursus volgen. Een kamer vinden kan in de grote steden lastig zijn, maar de studentenwoonruimtes zijn kwalitatief dan ook goed.

 

Comments are closed.